Izgled! Lokalni nojevi i jajima emu u cjelovitim hranama

Vrlo često ne posjećujemo lokalne Whole Foods, i nismo imali vrlo jasan pregled svog labavog odabira lokalnih jajašaca. Znači, bili smo u šoku kad smo sinoć krenuli i shvatili da ti divovski zeleno-plavi ovali nisu bili izvan sezonskih dinja, ali iskreno-dobro-emu jaja. Štoviše, oni jesu lokalne.

Više fotografija neobičnih jaja, svježe s farmi, ispod…

Ima li vaša Whole Foods lokalna jajašca? Naša, zajedno s malim žičanim košuljama punjenim sušenim mahovinom, kako bi jaja bila lagano odmaknuta. Ne dižemo vas.

Postoji mnogo bijelih i smeđih jaja iz lokalno uzgojenih Ohio pilića.

Ovdje je pola tuceta uzorkivača nekoliko sorti.

Tu su bile i minijaturne jaja za prepelice (koje smo prethodno blogirali – tako sitno i ukusno!)…

…i jake guske jaja, koju je naš šoping partner zauzeo da kuha za doručak. Zanima nas kako je kuhano!

A onda su bili poznati emu jaja! Tako lijepo. Voljeli smo ih vidjeti u Gourmet slideshowu koju smo spomenuli na Uskrs, ali nismo mislili da to osobno vidimo tako brzo. Ovi i nojolj vrh bili su 19,99 dolara svaki. Oni su oboje iz lokalno uzdignutih Ohio ptica – baš kao pilići. Osim većih, naravno.

Naša konačna košarica, smještena u kolima, kao da bismo samo odveo svježa jaja u podzemne kokoši u kokoši. Košarica je slikovita, a ipak malo smiješna. Blagač je stavio jaja u malu papirnatu kutiju kad smo se odjavili – zašto to jednostavno ne činimo sami?

Oh dobro – to je dio iskustva tržišta cjelokupnog prehrambenog proizvoda pretpostavljamo! Sada se želimo vratiti i kupiti oružje ili emu. Kako biste kuhali jedan od ovih, i za čega biste ga koristili? Imaš li priče o bilo kojem takvom jajašcu?

(Slike: Faith Hopler)