Hranjenje gomile: Frittata Squares

Frittata je jedna od naših najdražih jela s jednim jelom. Napravite cijelu stvar u tavi, potrebno je minimalan napor, i to je jeftino. Obično bismo naši u 10 ili 12-inčnim tijestu za prženje, što dobro funkcionira za hranjenje nekoliko ljudi. Ali što ako hranite gomilu? Uđite u trg frittata.

Ovo je stvarno ništa više od jedne posude za jaje – frittata kuhana u velikom tavu za pečenje umjesto okruglog tava. Ali, za razliku od lonca za doručak, koja ima deblju strukturu kruha i mora sjediti preko noći prije kuhanja, to je jednostavno, svježe i ne traži više posla od osnovne frittate.

Izrežite na kvadrate, 9 x 13 tavi trebaju hraniti 8 do 10 osoba. Za kuhanje je potrebno više vremena, jer ga ne stavljajte na pećnicu prije no što ga premjestite u pećnicu.

Evo što učiniti:
• Zagađajte povrće u velikom tavu (koristili smo mješavinu luka, slomiti šparoge i gljive) samo dok mekana, a ne potpuno kuhana.
• Udahnite desetak jaja s velikodušnim zaljelom mlijeka, plus malo soli i papra.
• Stavite kuhano povrće na dno podmazane posude za pečenje 9×13. (Našli smo se s pergamentnim papirom kako bismo osigurali da se jaje ne bi stavilo.) Prelijte preko jaja.
• Dot cijelu tavu s velikodušnim čašama od sira. Naš je bio kozji sir.
• Peći na 375 stupnjeva oko 45 minuta, sve dok vrh bude upravo podešen.
• Neka se ohladi nekoliko minuta, a zatim izrezati na trgove i poslužiti.

Sljedeći put kada budete imali još nekoliko ljudi, a što će se jesti frittata, razmislite o izradi tih kvadrata. Također smo otkrili da su lijepe preostale.

Povezano: Savjet: Stavite lijevo tijesto u svoju frittatu

(Slike: Elizabeth Passarella)