Grey Poupon Dijon senf? “Ali, naravno!”

Nedavno sam ponovno otkrio Grey Poupon Dijon senf, puno za moju radost. Pojavio se u korist moje kuhinje nekoliko godina, zbog razloga za koje se više ne mogu sjetiti. Možda je to imalo veze s činjenicom da je postala previše sveprisutna ili da je Kraft Foods sada vlasnik robne marke, čime je ukrao sve dosadne pojmove “autentičnosti”.

Ali istina je, Gray Poupon je solidan, klasičan izbor za svaku ostava.

Gray Poupon prvi put ušao u moj život početkom 80-ih kada je smatrao da se prilično gurmanski. Sjećam se da je moja majka napravila Chicken Cordon Bleu koja se sastojala od pilećeg prsa bez kostiju i bez kože s janjetinom i gruyere sira i napped sa umakom od vrhnja juhe od gljiva, kiselo vrhnje (fancy!) I Gray Poupon senf (dodatno -fancy!).

Nedavna zabava kao domaćica ponovno me uvodila u Gray Poupon jer je bila jedina senfna koja se nalazila u kući kasno jedne večeri. Uzeo sam sitan okus i usta odmah zalijevala, punila glatkim senzornim okusom i donosila nostalgični osjećaj. Senf je bio vrlo kremast, s oštrim, vrućim i slatkim bilješkama lijepo uravnotežen. Bilo je dobro!

Siva poupon Dijon senfa može se koristiti u bilo kojem broju marinada i preljeva, ili kao lijepa pratnja na charcuterie ploči. Koristite ga kao jelo na sendvičima i uz hladno meso. Dobro se podudara sa srdačnim kobasicama, i dok sumnjam da ću ga ubrzo staviti u kremu s umakom od gljiva, nedavno sam dodao bušotinu kako bih oživio moju domaću mac’n’cheese. Ljudi koji su bili kod Gourmeta čak su ga koristili za izradu sladoleda!

Me i Gray Poupon došli su daleko jer sam se s prijateljima iz djetinjstva prepričavala preko televizijskih reklama (“Pardon me, hoćeš li imati Sivi Poupon?” “Ali naravno!”) Više nije najsjajnija senf u ormariću, ali to je korak ili dva iznad živopisne žute vrste ballpark (što također ima koristi). Lijepo je imati starog prijatelja natrag … ali naravno!

  Kako napraviti Babu

Još uvijek koristite Gray Poupon Dijon senf?

Povezano: Dobar ‘n’ Tangy: 8 Recepti sa senfom

(Slika: Kraft Foods)