Evo pametnog savjeta za mariniranu rajčicu i salatu Burrata

(Image credit: Što je Gaby kuhanje)

Kitchn-a Delicious Links stupac ističe recepte koje smo uzbuđeni zbog blogera koje volimo. Slijedite svaki tjedan dok objavljujemo favorite.

Tko ne voli recept koji je lako napraviti i lako na oči? Većina radno intenzivnih dijelova ove veličanstvene ljetne salate priprema vinaigrette, no autor receptora, Gaby Dalkin, ima savjet za promjenu igara: “Napravim vinaigrette tjedno i samo ga držim pri ruci, dodajte opterećenje broda rajčica i najbolji sir na zemlji … burrata. ”

Nešto mi govori da će ovo jelo ovaj vikend izgledati na velikom obiteljskom roštilju – samo moram napraviti prvu vinaigrette.

Da biste osigurali da salata bude što je moguće više Instagrammable (i ukusna), preporučujemo ulaganje u rajčicu rajčica. Oni dolaze u duge boja i poluobravan oblik i veličina i obično su super sočan. Naći ćete ih cijelo ljeto na poljoprivrednom tržištu i određenim trgovinama. I da, vrijedi platiti malo veću cijenu – pogotovo zato što su to zvijezda sastojaka ove salate.

Budući da Gaby predlaže stvaranje vinaigrette naprijed i u rasutom stanju, evo kako: Kombinirajte češnjak, škare, suhe oregano, peršin, crni papar, košer sol, ocat crvenog vina i isjeckan parmezanski sir u procesoru za hranu. Okreni se zajedno i potom preliješ u šalicu maslinovog ulja sve dok se ne pojavi haljina. Spremite je u hermetičan kontejner u hladnjaku i spremni ste za kretanje kad god poželi vaš salat.

Izrežite veće rajčice u chunkier klinove i prepolovite manje trešnje od heirlooms. Stavite ih u veliku zdjelu zajedno s velikim komadima burrata sira i pripremajte solom i paparom i bacajte s vinaigrette koju ste tako s ljubavlju pripremili. Ostavite salatu 20 minuta tako da rajčice i sir upijaju sve okuse i vrh sa svježim biljem za prezentaciju. Uskoro ćeš se nalaziti i na Insta i IRL.

→ Dobijte recept: marinirana rajčica i salata Burrata od Što je Gaby kuhanje

(Slika: Joe Lingeman)

Više ukusnih rajčica Recepti iz Kitchn

  • Južna rajčica Pita
  • Rajčica Tarte Tatin
  • Dvodnevni umak od tjestenine