Evo najbolji način za pohranu svježeg đumbira

(Slika kredita: Gayvoronskaya_Yana / Shutterstock)

Jučer je Faith podijelila popis esencijalnih artikala za prehranu kako bi vaša godina počela na desnoj nozi, a korijen korijena je na vrhu popisa. Svijetla i svježa sa pravom količinom zinga. Koristio sam ga u svemu, od čaja i glatke kave do toplog curenja i pomfritaka.

Jednako važno kao i imati neke odličnih receptura kako biste dobili puninu svježeg đumbira, znate kako ih pravilno pohraniti.

Budući da kuham i kuham svježi đumbir na redovnoj osnovi, uvijek kupujem veliki komad kako bih ga imao pri ruci. Ako se pravilno pohranjujete, može trajati tjednima u hladnjaku, ali ne i pravilno ga ukloniti i za nekoliko dana ćete se naći s naboranom đumbirom koja je izgubila prilično malo potencijala i još više okusa.

Znati što kupiti

Prvi korak u čuvanju đumbira je dobar i okusan što je duže moguće znajući što treba tražiti pri kupnji svježeg korijena đumbira. Odaberite đumbir koji ima glatku kožu čvrste teksture i teška je za njezinu veličinu. Izbjegavajte dijelove koji se osjećaju mekom, naborani ili izgledaju pljesnivi.

Najbolji način za pohranu đumbira

Postoji nekoliko različitih metoda za skladištenje svježeg đumbira – sve to od namakanja u staklenku votke ili sherrya, čuvajući ga u hladnjaku zamotanoj u papirnatom ručniku. I dok sve te metode zasigurno rade, imamo onu koja će vaš đumbir svježim još duže!

Čuvajte cijeli, nezagađeni đumbirski korijen u plastičnoj vrećici koja se može ponovno zatvoriti, a zrak se gura, u krupniju ladicu hladnjaka. Ako je dio đumbira bio izrezan ili uklonjen, prije skladištenja svakako ga osušite papirnatim ručnikom.

Imate li komad oguljenog đumbira? Možete upotrijebiti istu metodu za pohranu, iako neće ostati dosta dugo.

Više o spremanju đumbira: Pohranjeni đumbir pohranite u zamrzivač