Evo kako znati je li recept dobar za pripremu jela

Grčki pileći zrnci zrna

(Slika: Joe Lingeman | Kitchn)

Ako odmaknete sat vremena za pripremu obroka tijekom vikenda, naći ćete da doručak i ručak brzo postaju manje od boli, a večeri za večernji tjedan dolaze zajedno brže. Dio tajne uspješnog pripremanja obroka je odabir najboljih recepata za taj posao. Istina je da nisu svi recepti idealni za vašu pripremu obroka. Evo pet znakova koji govore da je recept prema zadatku.

1. Postoje različiti momenti vožnje.

Budući da se obroci pripremaju za pripremu obroka, najbolje recepte na kojima se naginje su one koje se mogu unaprijed ili potpuno ili djelomično napraviti. Mnogi recepti, uključujući i sve naše, zabilježit će trenutke budućnosti.

Nadahnite: 20 Predujmovi za ručak kako biste dobili posao kroz tjedan rada

2. Tu je pripremni posao koji je učinio prije nego što počnete kuhati.

Vrijednost pripreme jela ne dolazi samo od stvarnog kuhanja, već i od korištenja vikenda kako bi se riješila dugotrajna pripremna radnja. Recepti koji zahtijevaju rezanje, reznanje i sjeckanje – kao što su pržene krumpiriće, pečeno povrće, salate i pile – čine sjajne kandidate za pripremu jela.

Dobijte pripremu: 15 Brzi i svjež tjedni dan Fritiri

Sjeckani slanutak i špinat Pitas

(Slika: Christine Han)

3. Dobro će se držati u hladnjaku ili zamrzivaču.

Koliko dobro recept čuva je broj jedan čimbenik koji tražim prilikom odabira receptura za obroke. Budući da pripremate jela koja će se pojesti kasnije tijekom tjedna, bitno je da se dobro održavaju. Bonus bodovi ako se mogu sakriti u zamrzivaču.

Započnite s doručkom: 17 Napravite korak po receptima za doručak kako biste ih zadržali u zamrzivaču

4. Dobro se zagrijava.

Osim ako jednostavno pripremate sastojke i radeći cijelu montažu i kuhanje tijekom tjedna, receptima koji su najbolje ukusni kada se odmah poslužuju nisu najbolji izbor za pripremu jela. Ako želite kuhati kompletne obroke koje ćete jednostavno zagrijati, razmislite o tome kako će se okusiti nekoliko dana kasnije nakon što su zagrijani.

5. Lako je povećati (ili smanjiti).

Prehrana za pripremu i skupna jela idu ruku pod ruku. Način na koji to vidim, već stavljate vrijeme i prljavštinu nekih jela, pa zašto ne biste iskoristili većinu toga udvostručavanjem ili čak utrostručivanjem receptusa? Iako to nije bitna kvaliteta receptura za obroke, svakako je vrijedno razmatranja.

Idi velika: 15 velikih batchova sporije recepata s velikim ostacima