Evo kako skrenuti smrznuti škampi u prokletu dobru večeru

Kako kuhati sočan škampi od smrznute

(Slika: Joe Lingeman)

Danas mi je posao u Kitchnu koji me uvjerio da je smrznuto škampi vrijedno držati u zamrzivaču u svakom trenutku. Prethodno sam kupio škampi s ribarnice u trgovini, kad mi je to bilo potrebno. Zatim su mi kolege nastavili gushing o svježini i praktičnost zamrznutih škampi i ubrzo sam shvatio da je cijeli niz “svježih” škampi koji sam kupovao u trgovini bio prethodno zamrznut. Tako sam ga dao probati i gotovo odmah postala pretvoriti.

Frozen škampi imaju nekoliko stvari za to: to je razumno cijene, često svježije od stvari iza riba counter, može se brzo odmrznuti ili čak i kuhani od smrznute, i to je prekrasna sigurnosna mreža imati u svoj zamrzivač. Kada se zaglaviš što da napravite za večeru, ta torba može se pretvoriti u više obroka nego što možete računati. Evo 12 sjajnih ideja da biste započeli.

1. Napravite najbrže, najsjajnije škampi škampi.

Škampi škampi osjeća se kao nešto što bi trebali preskočiti kod kuće i čekati naručiti u vašem susjedstvu talijanski spoj. Zapravo, ipak, to je jedna od najbržih večera koje možete napraviti, stoga malo popunite i pop otvorite bocu bijelog vina.

2. Zaljubite se u večere s limom.

Smrznuti škampi su jedini sastojak koji me uvjerio da je snaga lončarskih večera pravi. Bacite hrpu na tavu s nekom brokulom i duhovitim umakom od čiličavog češnjaka i imate nešto što će svi imati navijaju za manje od 20 minuta.

Baja Škampi Taco Salata

(Slika: Joe Lingeman)

3. Pod škampi za ho-hum pile u svojoj sljedećoj salati.

Ako piletina i dalje bude vaša go-to protein da biste skupili salatu, vrijeme je da prekršite tu odanost. Škampi su jednako jednostavni i vjerojatno više uzbudljivi. Pecite ga za taco inspiriranu salatu ili kuhajte ga za salatu s laganim i limunskim šlagom.

4. Skewer škampi i glavu na roštilj.

Što je s malim škampi na barbieu? Škampi dobiva dodatno sočan kad se kuha na roštilju – osobito kada se brzo marinira u limunskom jogurtu ili chimichurri.

Sjeckani čile-limunski škampi i rižino rezancima

(Slika: Maria Siriano)

5. Zagrlite snažnu prženicu.

Ljepota mamaca je koliko brzo kuha. Budući da škampi kuhaju jednako brzo, to je prilično savršeni dodatak. Umiješajte ga sa snježnim graševima u slatkom i slanom umaku od češnjaka, ili malo začinite i pržite ga s umakom od chilija i Broccolini.

6. Pripremi friteze.

U osnovi je činjenica da sve ima više okusa. Kada u nekom hranjivom tijelu pomiješate neku neukusnu škampi, to postaje ljepljiva paste koja djeluje kao vezivo za sjeckani škampi i slatki kukuruz. Oblikujte mješavinu u patties, pržite i uparite zelenom salatom.

Parmesan Risotto s prženim škampom

(Slika: Joe Lingeman)

7. Pecite škampi i dodajte tjesteninu, rižoto, ili kuskus da biste ga objedi.

Jednostavna tava prženog škampa može prilično rasuti sve što imate za večeru. Bacite ga tjesteninom, napunite hrpu na vrhnje rižoto, ili promiješajte veliki šaka u kuskus.

8. Umiješajte sangriju i napravite brzu paellu.

Napravite brzo pečena paella – to je u osnovi kao što ste napravili brzo putovanje u Španjolsku. Prosijite škampi nad kuhanom rižom i kuhajte u samo nekoliko minuta, zahvaljujući toplini iz posude.

Škampi i Avokado Po ‘Boys

(Slika: Maria Siriano)

Pretvarajte se da ste u New Orleansu i napravite dječake.

Stvari su skupe škampi, avokado i salatu u veliku, meku rollbu i imate sendvič s dječaka koji se definitivno kvalificira kao materijal za večeru.

10. Jedite koktel od šlagova za večeru!

To se osjeća kao da to ne biste trebali učiniti, ali prekinemo neka pravila, zar ne? Koktel od škampa može napraviti laganu večeru ako ga paru s salatom ili prženim povrćem – a možda i martinijem.

Škampi na žaru i zdjele zrna povrća

(Slika: Joe Lingeman)

11. Napravite pakete folije koje su nadahnute zdjelicama za roštilj.

Skuhajte quinoa, povrće i škampi u pakiranju folije, bacajte je na roštilj i imate kompletan obrok koji je u osnovi odrasla verzija onih paketa folije koju ste koristili u kampu za spavanje.

12. Bacite škampi u tanjur pločicu.

Uopće ne trebate odmrzavati škampi ako napravite ovo srcevalo lonac za pećnicu, jer će to topiti i kuhati pravo u vruću rižu sve dok vam to i pomiješate.