Evo kako dugo otupiti smrznuto pile

Kako kuhati pileća prsa od smrznute

(Slika: Joe Lingeman)

Ja sam netko tko jako puno wavers o večeri. Dok radim plan obroka za tjedan dana, skloni su da ove obroke budu fleksibilne kako bi se omogućilo moje stalno raspoloženje i raspored. Dakle, dok sam možda proglasio četvrtak da se pileća noć, ako iz bilo kojeg razloga od utorka osjeća kao bolju noć za to, ja ću swap stvari oko bez znojenja. Ali to znači da ću morati otopiti piletinu prije nego što sam mislio.

Koliko dugo to traje? Ovisi o načinu. Srećom, postoji li dovoljno vremena da se rezervira ili samo nekoliko sati, imam mogućnosti.

Odmrzavanje u hladnjaku

Idealan način za odmrzavanje smrznute piletine nalazi se u hladnjaku, jer to dozvoljava da se meso polako odmrzne tako da ima vremena da ponovno apsorbira kristale leda koji se formiraju između vlakana, što im daje bolju teksturu kod kuhanja.

Što je još važnije, ova metoda sprječava rizik da piletina ulazi u temperaturu opasnu zonu (41 ° F do 135 ° F) gdje bakterije mogu brzo rasti. Međutim, ova metoda ne uključuje predviđanje, jer će to trebati 24 sata kako bi piletina bila potpuno odmrznuta i spremna za kuhanje.

Kako kuhati zlatne, sočne pileće grudi na štednjaku

(Slika: Joe Lingeman)

Odmrzavanje u hladnoj vodi

Ako ste sinoć zaboravili prebaciti zamrznutu piletinu u hladnjak i još se nadate da će ga večeras kuhati, još uvijek postoji nada. Druga najbolja opcija je zamrznuti meso staviti u plastičnu vrećicu koja se može zatvoriti, ako već nije, i uranjati je u veliku zdjelu ili posudu hladne vode.

Promijenite vodu svakih 20 do 30 minuta da biste bili sigurni da je hladno dok se piletina odmrzava – to će spriječiti bilo kakav rizik od ulaska mesa u to područje opasne zone koju sam gore spomenula. Ova metoda može potrajati bilo gdje između jedan i tri sata, ovisno o veličini i debljini vašeg pileta.

Čitaj više: Najbolji način za brzo i sigurno isušivanje smrznutog mesa

Kako kuhati pileća prsa u instant pot

(Slika: Joe Lingeman)

Uvijek postoji Instant tanjur

Pa što ćete učiniti ako ste zaboravili da se topiti pilić preko noći i nemojte imati nekoliko sati da ga rezervirate da ga otopiti u hladnoj vodi? Prije nego što nazovete izlet, znajte da vaš Instant Pot može spasiti dan. Da, možeš kuhati pile od zamrznutog u Instant Pot!

Kuhajte na isti način na koji biste kuhali odmrzavanje mesa – samo dopustite dodatnih dva do pet minuta da se zamrznuto meso nađe na temperaturi. Vrijeme kuhanja pod pritiskom se ne mijenja, ali produljuje vrijeme koje je potrebno da potije do pritiska na oko 15 minuta umjesto 10.

Čitaj više: Kako kuhati pileća prsa u instant pot