Dva nevjerojatna predjela pršuta iz Italije

Provela sam malo vremena u Italiji prošli mjesec i došla s puno sira. Teško je odabrati samo jednu stvar koja treba istaknuti.

Dvije od mojih favorita lako se mogu reproducirati sada kada sam se vratila kući i oni su oba super jednostavni, super elegantni početnici. Ili, aperitivi.

Prva sadrži samo četiri sastojka, a jednako će biti dobrodošla kao starter ili desert: smokve, šipak sjemenke, maslinovo ulje i kuglice veličine šljake svježe mozzarelle.

Posebno je bilo pojedinačne dijelove mozzarelle, što nije tipično, budući da mozzarella obično dolazi u kuglicama od 1 kilograma ili veličini trešnje ili “kišobranima”. Ah, Italija … uvijek neuhvatljive ponude, ti. Mozz koji su napravili za takvu veliku predstavu i posluživanje, ali ako ga ne možete pronaći u toj dimenziji, jednostavno upotrijebite veliki dio i pazite da je svježa. Ili, napravi svoje, bez obzira na veličinu koju volite.

Druga aplikacija koja je bila um-puhala je imala još manje sastojaka. Samo tri. Ali da bi se to repliciralo moglo bi biti malo teže. Ili skuplje.

Zvijezda jela bila je straciatella, to jest kremasti nizovi, dobro, vrhnja, koja se koristi za stvaranje burrata. To je u osnovi ono što čini burrata, burrata.

Drizzled s maslinovim uljem i nekim praškastim crnim tartufima, također u ulju, i to je to. Možda ulje od tartufa može napraviti trik, ako se nisi protivio. Ali, gotovo se osjećam kao da su neke odrezane, pržene shiitake bile jako lijepe zamjene. Gljive i vrhnje: sladak sudar zemlje i masnoća. Nismo ni koristili kruh, ali mogli ste.

Oba jela bila su tako jednostavna, tako genija. Upravo vrsta hrane koju možete replicirati ako žudite da se prisjećate kada ste kod kuće.

(Slike: Nora Singley)