Dan zahvalnosti Amuse-Bouche: Sladokusni koza sir Panna cotta s konzerviranom brusnica Jelly Cut-Outs

Zajedno s Emmom radim večeru na Dan zahvalnosti, a budući da zajedno radimo na obroku, imamo luksuz i vrijeme da napravimo nekoliko dodatnih sitnica. Ove sam godine inspirirala ova sitna jela od pite koje sam našla na Crate & Barrel. Što je s zabavnim boucheom, pomislio sam – mali, kapriciozan ugriz s tradicionalnim okusom zahvalnosti za početak jela.

Odlučio sam kušati malo ukusnu panna cotta – svilenkast zagriz tangy kozjeg sira i biljaka, na vrhu s izrezanom obliku jela od brusnica – iz limenke! (To je zrnati materijal izvrsno prilagođen za izradu izrezaka.) Oni su kušali prekrasno – bogati, kremasti kozji sir s biljem savršeno se slaže s slatkom i tangy jela od brusnica.

Sada, ove stvari zvuče teško, ali zapravo su smiješno lako. Mislim, smiješno. I izgledaju apsolutno sladak! Možete ih napraviti u većim veličinama za pravi starter ili predjelo. Napravio sam ih u mini-muffinskim čašama, tako da bi se uklopili u sitne pločice. Savršeno se uklapaju.

Već iduću godinu razmišljam. Možda i Turska?

Koza sir Panna Cotta s konzerviranim marmeladom odrezaka

Izrađuje oko 24 komada veličine bita

 • 4 unci

  kravlji sir, na sobnoj temperaturi

 • 1 čajna žličica

  nehrđajuća želatina

 • 1 kupa

  krema

 • 1/2 kupa

  jogurt s cjelovitim mlijekom

 • 1/4 kupa

  fino mljevenog mljevenja, plus dodatno za ukras

 • Sol i svježe mljevena paprika po ukusu

 • 1 limenka

  jela od brusnica

Skuhajte ili zgnječite kozji sir sitno u zdjelu i stavite na stranu. Posipajte želatinu preko 1/4 šalice vode u zasebnoj posudi i pustite na stranu. Lagano mazati šalice posude s mini-muffinom od 24 šalice s prskanjem za prženje ili biljnim uljem.

Zagrijte kremu preko srednje visoke topline sve dok mali mjehurići ne oblikuju rubove. Umiješajte u kozji sir i držite se uz miješanje dok se ne otopi u kremi. Isključite toplinu i dodajte omekšanu želatinu. Namotajte snažno dok se gelatina i preostali komadi kozjeg sira temeljito ne ugrađuju. Umiješajte jogurt i bunaru. Kušajte sezonu s solju i paprom.

Prebacite smjesu toplih vrhnja na staklenu posudu za mjerenje i pažljivo napunite svaku jažicu pripremljene mini kokice. Rashladite četiri sata ili preko noći.

Kada ste spremni za posluživanje, otvorite žele brusnice. Otpustite cijeli cilindar jela od brusnice tako što ćete trčati tanki nož oko unutrašnjosti limenke. Odrežite žele u 1/4-inčne guste kriške i koristite male kolačiće ili uske staklo za izrezivanje oblika.

Linirajte veliki lim za pečenje s pergamentom. Ukratko, pokrenite vruću vodu preko dna mini-muffin tave. Otpustite panna kavu pomicanjem zagrijane posude preko limova za pečenje.

Na vrh svake panne cotta s kriška jela od brusnica i ukrasi s mljevenim orasima.

Povezano: Recepti: Rosewater Jogurt Panna Cotta s borovnica

(Slike: vjera Durand)

  Cheesemonger: Vacherin Fribourgeois