Da, možete napraviti rižoto bez vina. Evo kako.

Pogledajte prilično bilo koji recept za rižoto pa ćete primijetiti da to zahtijeva bijelo vino, obično oko 1/2 šalice ili tako. To je jedan od rižota potpisnih sastojaka, tako da možete misliti, s obzirom da je u toliko recepata (uključujući i naše), korištenje je neprihvatljivo.

Što ako, iz bilo kojeg razloga, želite to ostaviti van, ipak? Možda ne pijete ili kuhate za djecu (dok alkohol kuha, osjećate se udobnije ne koristite ga). Ili možda imate sve što ste u kući da biste napravili rižoto osim vina i niste raspoloženi za povratak u trgovinu.

Pa, dobra vijest je da svakako možete napraviti rižoto bez vina. Evo kako.

Kako napraviti rižoto bez vina

Razlog vina koji se koristi pri pripremanju rižota je da posuđuje okus i malo kiselosti u zdjelu, što može pomoći u ravnoteži svog inherentnog bogatstva. Veliki prskanje dodaje se odmah nakon prženja riže i neposredno prije nego što se glavna tekućina za kuhanje, obično bujon, počne miješati.

Saznajte osnovnu tehniku: Kako napraviti Risotto kod kuće

Rižoto od brokule i sira

(Slika: Joe Lingeman)

Ipak, zaista nema razloga zašto imati dodati vino. Zapravo, ljubljeni kuharica Marcella Hazan ne uključuje ni vino u svoj recept za osnovno rižoto Osnove klasične talijanske kuhinje. Iako se alkohol u vinu kuha nakon svega miješanja i puštanja u zrak, ako neodlučno upotrebljavate ga iz bilo kojeg razloga, ne morate!

Možete zamijeniti bijelo vino za verjus, ako je to nešto što se dogodilo u vašoj spremištu. Moja osobna preferencija, budući da nisam ta osoba, jednostavno je napustiti! Možete preskočiti taj korak u bilo kojem receptu i početi dodavati juhu u tavu.

Ako biste željeli dodati kiselu kiselinu rižoto, možete dodati stisak soka od limuna ili dodir bijelog ili crnog vinskog octa u bilo kojem trenutku dok se miješate u bujonu.

Nabavite recept: Rižoto od brokule i sira