Chicago-Style Deep-Dish Pizza & No-Mijenjati Kukuruzni Kušni Kuharica Pregled & Recept iz Artisan Pizza i Flatbread u pet minuta dnevno od Jeff Hertzberg i Zoë François

Kako još lakše radite kruh bez kvasca? Umjesto toga, nemojte zamrljati pizze. Kao što Jeff Hertzberg i Zoë François kažu u uvodu svoje najnovije kuharice: “Ako imate fiksiranu količinu našeg uskladištenog tijesta u frižideru, a prethodno ste zagrijali pećnicu, možete biti jednako desetak minuta udaljeno od cijevi vruće pizze … Za zaposlene ljude, nema brze večere. ”

Artisan Pizza i flatbread u pet minuta na dan popunjena je jednostavnim receptima za hranu koja nadahnjuju naš tjedni kuhanje. Uzmi ovaj Chicago Deep Dish Pizza. Ne radi li taj dio nakon jednog dana trčanja, a samo ti je zvuk nebeski?

Mnogi od nas odavno su shvatili da je tijesto koje ne koristimo za izradu domaćeg sendvič kruha i obrtničkih bočica čini i neke od najboljih pizza ikad. Osim što je lako napraviti, tijesto visokog vlage dolazi vrlo blizu stvaranju super hrskave kore i žvakavog mrvice koju često coves kad jedete fancy wood-fire artisan pizzas.

Artisan Pizza i flatbread u pet minuta na dan uzima ono što smo već znali da je dobra stvar i ide dalje. Osim njihovog majstorskog receptora (riff na izvornom majstorskom receptu iz Umjetnički kruh u pet minuta dnevno), autori su dali pekarov desetak drugih baznih receptura za naše pizze i flatbreaads. To uključuje kore od maslinovog ulja u receptu u nastavku kao i druge inačice s cjelovitim žitaricama, brašnom bez glutena i slatkim sastojcima.

Opisuju kako napraviti pizze u pećnici ili na roštilju, sa kamenom za pečenje i bez. Oni objašnjavaju kako možete zamrznuti pizza krugove za još brže tjedne obroke i opišite koliko se toppings može nagomilati na koru bilo koje dane debljine prije nego što postane zamućen. Ukratko, ovi tipovi imaju odgovor na sva pitanja ili zabrinutost koju ste ikada imali kad se zaputite u kuhinju kako biste pripremili pizze.

Prava snaga knjige nalazi se na stranici nakon stranice inspirativnih recepata. Nema šanse za ulazak u pizzu ovdje! Recepti pokreću gamu iz poznatih stavki izbornika pizzerije na one koje se temelje na kulinarskim tradicijama Bliskog istoka, Indije, Skandinavije i drugih. Ne mogu čekati da isprobate ovaj Deep-Dish Pizza. Imam i svoje znamenitosti na turskim pilećama punjenim pita čamcima, curried slatki krumpir, lenticu i pjenu, i recept za voćne pite od slatkog tijesta.

Ova knjiga o brzim pizzama pridružuje se Artisan Kruhu u pet minuta dnevno i zdravi kruh u pet minuta na dan na kuhinjskoj polici. Sljedeći put kad sam u potrazi za brzim obrokom s nekim novim okusima i sastojcima, ovo je mjesto gdje ću izgledati.

Kupite knjigu! Artisan pizza i flatbread u pet minuta dnevno od Jeff Hertzberg i Zoë François, $ 16 na Amazonu

Chicago-Style Deep-Dish Pizza

Izrađuje oko jedne pizze od 8 x 2 inča dubokog jelo ili četiri pizze dubokih jela od 6 x 1 inča

 • 3/4 funta

  (veliki narančasti dio) Kukuruz maslinovo ulje tijesto (slijedi recept)

 • 4

  velike talijanske kobasice (oko 3/4 funte), kuhane i razbijene u male komadiće

 • 1 1/2 šalice

  sirove mozzarelle

 • 1 kupa

  gustog umaka od rajčice

 • Maslac za tavu

 • Kukuruz za kavu

Pripremite i izmjerite sve prerade unaprijed.

Zagrijte pećnicu na 500 ° F. Oprezno maslac 8 x 2- inch springform kolač i kaput s kukuruznim tijelom. Prepustite površinu hladnog tijesta brašnom i odrežite komad od 3/4 funte (velike naranče). Prašinu s više brašna i brzo oblikujte u kuglu tako da se savijte tijesto oko dna na sve četiri strane, okrećući loptu četvrtinom okreta dok idete (ako pojedete pojedinačne pite, podijelite tijesto na 4 dijela i oblik u kuglice).

Izvaljivanje i rastezanje kora pizze: Prelijte tijesto tijestom i valjkastim klinom na radnoj površini kako biste proizveli 1/8-inčni debeli krug. Prašina s brašnom kako bi tijesto ostalo na površini. Koristite tijesto za struganje kako biste uklonili tijesto po potrebi. Prijelaz na tortu. Tijesto bi trebalo objesiti preko ruba posude, što će ga spriječiti da se “slouching” dok ga ispunite.

Dodajte ispune: Pomiješajte kobasicu i dvije trećine sira u zdjelu. Spread meso smjesu na tijesto, a zatim vrh s umakom i preostalih sira. Odrežite tijesto s kuhinjskim škarama tako da je oko 1/2 inča tijesta koji će zaustaviti dolje preko punjenja.

Pomaknite pizzu u predgrijanu pećnicu. Smanjite temperaturu pećnice na 400 ° F. Provjerite doneness za oko 45 minuta (20 minuta za pojedine pizze). Pizze bi trebale bubriti i sir se ravnomjerno rastopiti.

Dopustite da se ohladi oko 10 minuta, poželjno na žicu za hlađenje. To omogućuje da se punjenje lagano namjesti prije uklanjanja iz posude i rezanja. Kada se ohladi, izrežite na klinove i poslužite.

Recipe Notes

Nema sumnje da je pizza s dubokim jelima izumljena u Chicagu, iako postoji neki spor oko kojega je pizzerija prva. Pizzu se razlikuju po Chicagu, ali za sve, kora je izvanredna zbog nježnog okusa gotovo mastvice i njegove zlatne boje zlatne boje, zahvaljujući tijestu kukuruza. Pečenje pizze u maslacem obloženom kolačnom tavi pomfrira vanjski rub i čini za hrskavom koricom.

(Tekst slike i recept koji se koriste uz dozvolu Thomas Dunne knjiga.) Tekst copyright © 2011 Jeff Hertzberg i Zoë François Fotografija autorskog prava © 2012 Mark Luinenburg)

Tijesto od maslinova ulja

Napravite dovoljno tijesta za barem osam pizzu od 1/2-pound ili flatbreads (oko 12 inča preko). Recept se jednostavno udvostručuje ili prepoloviti.

 • 2 3/4 šalice

  (1 lb 6 oz / 625 g) mlake vode

 • 1 žlica

  (0,3 l / 10 g) granuliranog kvasca

 • 1 do 1 1/2 žlice

  (.63 do .94 oz / 17-25 g) koserske soli

 • 3 žlice

  šećer, med, prašak slada ili sirup od agave

 • 3/4 kupa

  (6 oz / 165 g) maslinovog ulja

 • 6 šalice

  (1 lb 14 oz / 850 g) neoblikovana svrsishodna brašna

 • 3/4 kupa

  (4 oz / 125 g) žutog kukuruznog brašna

Miješanje i skladištenje tijesta: Pomiješajte kvasac, sol i zaslađivač s uljem vode i ulja u zdjelici od 5 kvartala, ili spremniku (ne hermetički zatvorenim) hrane.

Pomiješajte u preostalim suhim sastojcima bez gnječenja, koristeći žlicu, procesor hrane od 14 čaša (s pričvršćenjem tijesta) ili mješalica za teške radne stojeće (s lopaticom). Ako ne koristite stroj, možda ćete morati koristiti mokre ruke za ugradnju zadnjeg brašna.

Poklopac (ne hermetičan) i ostavite da se odmori na sobnoj temperaturi sve dok se tijesto ne sruši i urušava (ili se spušta na vrh), otprilike 2 sata.

Tijesto se može koristiti neposredno nakon prvog uspona, iako je lakše podnijeti kada je hladno. Rashladite je u zatvorenom (ne hermetičan) spremniku i koristite tijekom narednih 10 dana. Ili ostavite tijesto do 3 tjedna u zamrzivaču u dijelovima od 1/2-funte. Kada koristite zamrznuto tijesto, otopite ga u hladnjaku preko noći prije upotrebe.

Na pizzu ili šlagu, izvaljati ili protezati tijesto u krug i završiti s vašim omiljenim toppings.

Recipe Notes

Tekst slike i recepata upotrijebljen uz dopuštenje Thomas Dunne Books. Tekst copyright © 2011 Jeff Hertzberg i Zoë François. Fotografija autorskog prava © 2012 Mark Luinenburg

 Ispiši recept