Cheese Review: Trader Joe’s Cimetov sir

Ne trebam puno uvjeravanja da isprobam novi sir. Kada netko predloži nešto što nikad nisam čuo, općenito ga dodajem na moj “pokušati” popis. Ali češće nego i ne, udario me ista vrsta zaborava koja prati izlete u video-trgovinu, kada se ne možete sjetiti desetaka neobveznih naslova kojima se zaklali da ne biste zaboravili.

Zato sam zahvalan na sljedećoj koincidenciji sira, pri čemu mi je suradnik rekao o zanimljivom sirom kojeg je vidjela kod Tradera Joea. Samo dva dana kasnije, iz cijele zemlje, majka me zvala, razgovarajući o isti sir. A kad sam se večeras krenula na lov, mislim da je to bio čudan začin začin za cimet koji mi nije imao problema sjećati se onoga što sam tražio.

Na 7,99 dolara / lb, stvarno nije bilo puno na liniji. Moj poveliki klin koštao je samo 3,40 dolara.

Pomisao na sir s likom od cimeta doista me ne privlači. Mislim da postoje okusi sirevi kako bi sakrili nedostatke u siru i da djeluju kao sredstvo za drugu komponentu okusa. Nikada nisam našao sir dobro začinjen jer sam sir je ukusan. Ipak, kupio sam ga, samo da bi ljuljao ljude daleko od kupnje.

Pa kad kažem da je ovo stvarno ukusan sir, ne blefiram. Ako bih je smatrao uvredljivom, rekao bih. Tekstualno govoreći, to je zapravo zadovoljavajući: gusta, kremasta, i malo mrvljava, i iznenađujuće, s onim velikim škripanjem koje možete naći u goudama i planinskim sirevima. I krvarenje je prevladano u svakom zalogaju, što je još bolje.

Trader Joe’s naziva sir “nutty” i “creamy”. Doista. Vrlo je slično jednoj ili dvije godine staroj goudi, jer je slatko. Ne u umjetno slatkom načinu, to je ono što bih očekivao s prisutnošću cimeta, ali slatko onako kako je gouda: poput karamela.

Iznenađujuće, cimet se suptilni, ako se držite podalje od kora. Jabuka se činila prikladnom za jesti zajedno, a ja sam slučajno imao stvarno spektakularnu Jonagold kod kuće. Mislila sam da bi to barem pojačalo iskustvo sira jer nisam imao velika očekivanja. Ali samo s u jabuli sam stvarno okus okus cimeta, koji zapravo nije stvarno pojačao sir, dovoljno ironično, pa sam se odlučila jesti sir odvojeno od voća. Zadovoljan, sir je doista bio. I način složeniji nego što bih mogao zamisliti. Izgleda i ovako fancy, i razmislila bih da je poslužim tvrtki. Možda kao desertni tečaj. Uz grožđe.

Pronađi: Možete pronaći Creamy Toscano Cheese dusted s cimetom na Trader Joe’s za 7,99 dolara / lb.

Nora Singley je strastveni zaljubljenik u sir, a već neko vrijeme bio je sir i direktor obrazovanja u Murrayovoj trgovini sirovima u New Yorku, gdje nastavlja podučavati klasi sojke za javnost. Trenutno je asistentica na The Martha Stewart Showu.

Povezano: Unutar tajnog svijeta trgovaca Joea

(Slika: Nora Singley)