Brzo savjet: Očistite zester s toplinom ne vodom

Proteklih nekoliko tjedana stavili smo novu ideju na test kada je u pitanju čišćenje zestera. Žestili smo svaku priliku koju smo dobili (doista je to grub posao, ali je netko morao to učiniti) i došli do službenog zaključka – ne trebamo vodu za čišćenje naših zestera ili mikroplanera.

Što? Nema vode!? To je smiješno – to je ono što sam mislio previše dok sam ga dao probati. Posljednjih nekoliko tjedana bilo kada smo razbijali naš zester ili mikroplaner, kada smo završili, nismo ga opranili i umjesto da ga postavimo blizu izvora topline.

Neki su to značili pokraj peći, a ponekad je to značilo preko posude na vrhu štednjaka, gdje bi ventilator mogao cirkulirati zrak oko njega, drugi puta to je jednostavno značilo da ga ostavi u prozoru da se osuši. Nakon male količine zagrijavanja ili brzog kretanja zraka, lijevo iza zeznutih bitova pada, ostavljajući alat dobar kao novi. Ponekad to zahtijeva lagano četkanje, ali nismo oprali ove specijalizirane alate za nekoliko tjedana.

Sigurno to zvuči poput … dobro … prljavo i mi to dobijemo. Ali s malo suhog vremena i brisanjem, u našoj su kuhinji bili jednako dobri kao novi. Čisti trik? Javite nam ako namjeravate isprobati sljedeće komentare!

Povezano: Top 10 najkorisnijih kuhinjski gadgeti

(Slika: Emma Christensen)