Brzo roštiljanje Savjet: Koristite dimnjak od ugljena!

Jedna od sjajnih lekcija koje smo naučili od našeg oca bio je kako koristiti dimnjak ugljena. Lako je koristiti i eliminira potrebu za upaljačem tekućinom u potpunosti! Pogledajte koliko je lako biti lijepo vruće žeravice koje će vas čekati bez ikakvih poteškoća i kako napraviti svoj vlastiti ukoliko ne planirate kupiti jedan…

Poslušajte naše roditelje pred nama, koristili smo dimnjak ugljena gotovo koliko god se možemo sjetiti. Bila je glavna meta oko našeg doma i nastavila je imati mjesto u našoj otvorenoj kuhinjskoj rutini čak i nakon što smo napustili gnijezdo.

Nemojte misliti da samo zato što živite u stanu ili nemate punu veličinu ugljenog roštilja koji vam nije potreban, to je neophodno za svakoga tko kuha na ugljevlju i dobiva vašu vatru spremnu brže i učinkovitije. Oni obično prodaju između 15 do 25 dolara i traju prosječno dvorište ili balkon kuhaju 10 ili više godina (ako se ne izostavlja na kiši). U osnovi je metalni cilindar s unutrašnjom rešetkom kako bi se omogućio protok zraka.

Jednostavno stavite nekoliko listova novina ispod dimnjaka ispod rešetke i neotkrivenog drvenog ugljena u cilindar iznad rešetke dok ne dođe do vrha. Osvijetlite novine (u nekoliko mjesta kroz rupe na dnu dimnjaka) i zapaliti ugljen sve do vrha. Vaši ugljeni spremni su kada su barem 50% iscrpljeni, ali obično 10-20 minuta će učiniti trik, samo dovoljno vremena da se stvari spremni za roštilj! Dimnjak ga pomaže spaliti brže, što znači da ćete prije imati ukusnu hranu u trbuhu!

Evo videozapisa koji smo pronašli na YouTubeu koji prikazuje ovaj proces beautifulyl!

Prvo nekoliko minuta pazite da pazite na vatru kako biste osigurali da ugljena ulovi požar i da možete vidjeti žar u unutrašnjosti. Molim vas, nemojte gurnuti njušku pokraj ugljena jer će biti prilično vruće, čak i ako još ne izgledaju! Nakon što bacite ugljeve na roštilj, ostavite da se ohladi prije pohranjivanja. Vaš se dimnjak može koristiti dok sjedite na roštilju, betonu ili asfaltu ili bilo kojoj drugoj toplinski sigurnoj površini koju imate na raspolaganju. Provjerite je li izvan dohvata djece i kućnih ljubimaca koji možda prolaze!

Ako niste u kupnji jednoga s police, pronašli smo nekoliko vodiča o izradi kave za kavu i žičane vješalice. Osobno smo u razmišljanju da izgleda više boli nego što vrijedi, ali ako si umorna tvrdoglava, onda bi moglo biti upravo vaša uličica!

(Slike: Flickrovi korisnici Wired2Cash & Michael Dietsch pod Creative Commons licencom)