Bakerovi alati: Košare za sanaciju i njihovo korištenje

Ikad se pitate kako umjetnički kruh pekari dobiti takav savršen okrugli kruh svaki put?

Šanse su da koriste košaru za koristenje kako bi kelj te ostale vrste i strukture zadržale kroz konačni porast. Košare s pokusima nisu samo relegirane u područje profesionalnog pečenja. Oni su lako dostupni kod kuće pekara i cinch koristiti! Evo kugle…

Također se nazivaju brotforms i bannetons, proofing košara mogu se naći u gotovo svaki oblik i veličinu – okrugli, ovalni ili dugi. Možete ih povezati s platnom za glatku teksturu na vašem zrncu ili se mogu ostaviti neobuzdano i uzorak košarice će utisnuti na vaše tijesto (kao na slici gore).

Da biste ga koristili, prvo pripremite košaru premazivanjem (bilo golom košarom ili platnenom mrežom), pročišćavajući brašno i protresanjem višak.

Učinite svoj kruh odmah kroz korak oblikovanja. Umjesto da ga iskušavate na vrhu ploče, prašite površinu oblikovanog kruha sa brašnom i preokrenite ga u korice za utiskivanje tako da je “vrh” tijesta na dnu košare, a donja strana je vidljiva.

Gluten se opušta kao dokaz dokaza, uzrokujući oblikovane kruhove da se raširi i poravnaju dok se dižu. Košarica podupire tijesto dokazuje i sprečava da se to dogodi.

Za peći, stavite komad pergamenta na pečenje na pečenju ili prskajte kora s kukuruznim tijelom. Lagano prašite tijesto s tijestom kukuruza ili brašnom i preokrenite ga na oguliti. Odrezati vrh i odmah ispeći kelj.

Ako radimo s osobito osjetljivim tijestom ili onim koji se ne diže, ponekad volimo koristiti jednu ruku kako bismo podupirali donju stranu tijesta, tako da ne padamo previše na ogrebotinu i odmažimo.

Kada smo prvi put počeli koristiti košare, imali smo poteškoća s tijestom koji se držao košarice. Ako vam se to dogodi, upotrijebite prste kako biste lagano izradili tijesto iz pukotina.

Jedan od naših omiljenih izvora za korigiranje košara je Institut za pečenje San Fransisa. Oni se kreću u rasponu od $ 8- $ 12, a prodaja tih košara ide na stipendijske fondove za studente. Također možete pronaći košarice za korekciju iz King Arthur Flour za 29,95 dolara, a od Kerekesa za između 13 i 42 dolara.

Koristite li košaru za izradu koridora? koje su tvoje misli?

Povezano: Recept: Početnik Sourdough Loaf

(Slike: Emma Christensen za Kitchn)