Bakerov trikovi: Dobivanje pare u pećnicu

Parna je bitna komponenta za dobivanje klasičnog majstorskog kolača s dobrom proljetnom pećnicom i pucketavom korom, poput kolača s kiselim tijestom koje smo u posljednje vrijeme skuhali.

Kratko od ulaganja u pećnicu s injekcijom s parom, domaći pekari razvili su nekoliko trikova tijekom godina kako bi stvorili prljavo pečenje. Evo kako!

Do sada je najbolja metoda koju smo otkrili stvaranje pare “kupke”. Stavite debeli tanjur, tavanski kolač, pa čak i posudu za jelo na podu pećnice dok je to predgrijavanje.

Kad ste spremni ispeći kruhove, gurnite ih i odmah ulijte šalicu jako vruće vode u posudu. Budite oprezni jer će vam se pare zapaliti i mogu vas spaliti. Zatvorite vrata odmah da se uhvatite u paru i ostavite pećnicu neprikladno najmanje pet minuta.

Dalje najbolje – ili pored parne kupelji – možete upotrijebiti bočicu za prskanje da biste prskali zidove pećnice (pazite da izbjegnete žarulju!) I brzo zatvarajte vrata kako biste ih zamotali u paru. Učinite to jednom ili dvaput u prvih nekoliko minuta pečenja.

Također, nemojte brinuti o punjenju posude nakon što se voda isparila ili stajala uz pećnicu za cijelo vrijeme pečenja s bocom za prskanje u spremanu. Steam je stvarno potreban samo tijekom prvih nekoliko minuta pečenja, nakon čega je kora već formirana i možete ostaviti kruh u svoje poslovanje.

Svatko drugi ima pećnice za dobivanje dobre kore?

Povezano: Osnovni kuhinjski alati: kamen za pečenje

(Slika: krušna peć na Sardiniji, Ezioman putem Flickr Creative Commons)