Bakerov savjet: Kako ukloniti lješnjake

Postoje kuhinjski poslovi koji traže samo vremena. Na primjer, dopustiti da se kruh digne. Pustite kontrolu i dopustite mu da to učini. Ili kipuće vode. Ili brašno meso. No, svaki sada i opet čujete od trikova koji samo mijenja sve. Za pekare, ovo je jedan takav trik.

Na prekrasnom blogu za pečenje, My Addiction za pečenje, Jamie Lothridge detalji je jednostavan trik da se riješe onih pesky skinuti lješnjake. Naravno da smo svi čuli za ‘tost u peći, a zatim lagano trljati s ručnik’ metoda. Teško je i djeluje, u mom iskustvu, oko 3/4 matice. Uvijek postoje srdačne kože koje su nemoguće zaustaviti, a za neke recepte jednostavno ih ne želite staviti uokolo.

Trik: kuhajte lješnjake u sode bikarbone i vode (2 šalice kipuće vode do 1 čašu lješnjaka i 3 žlice sode za pečenje) nekoliko minuta zatim ih umočite u hladnu vodu prije no što uklonite kožu. Očigledno je taj trik daleko od novosti. Bakerov izuzetnik, Alice Medrich, pokazao je Juliji Dijete jednom dok je napravio biscotti. Pitamo se zašto više ljudi nisu čuli za to. Razmislite o svim dragocjenim praznicima koji su mogli biti spašeni!

Za detaljnije upute: Kako ukloniti lješnjake u ovisnosti o pečenju

Povezano: Sezonsko svjetlo: Hickory Nuts

(Slike: Jamie Lothridge od moje ovisnosti o pečenju)