Ako volite Negronis, evo još 5 koktela

(Slika: martiapunts / Shutterstock)

Prvo sam naučio voljeti Negroni od moje bake, Marge. Provela je pola godine na Floridi, a godinu dana kad smo je posjetili prije otprilike desetak godina, barmen je znao da je to njezino piće i počelo je stvarati za nju. Imat ću ono što ona ima, bio je moj odgovor. Upravo taj trenutak označava vrijeme kad sam stavio sve Seks u gradu Cosmopolitani koje sam pio: u gradu je bio novi koktel.

Recept: Classic Cocktail Negroni

(Slika: Maureen Petrosky)

Što je Negroni?

Negroni je savršena kombinacija suhog gina, slatkog vermuta i gorkih Campari – obično u jednakim dijelovima.

Sada, ako niste nikad pokušali Negroni, zasigurno nisu za svakoga. Trude se mnogo gorko i aromatizirati nego slatko, ali na ljeti (ili, budimo iskreni, u proljeće, jesen ili zimu).

(Slika kredita: Megan Gordon)

Ove godine posebno tražim koktele poput Negrona – ali malo drugačiji. Uživamo u kokteli kod kuće, a bliska prijateljica posjeduje bar u gradu pa je uvijek lijepo razgovarati s drugim barmenima i ljubiteljima koktela o različitim načinima kako bi upoznali i voljeli piće.

Evo pet recepata koje sam našao vrlo sličnim Negroni, ali dovoljno različiti da vas potaknu da probate nešto novo. Za one od vas koji su gorljivi obožavatelji, možda će jedan od njih ući u vašu ljetnu liniju koktel?

5 svježih koktela za Negroni-Ljubavnike

1. Amerikanac

Ovo je moj drugi go-to koktel kada želim probati nešto drugo osim Negronija. Lakše je jer je džin zamijenjen velikim slojem sode vode. Doista je savršeno ljeto apéritif.

2. Boulevardier

Mislite na Boulevardera kao Negronijev starijeg brata – možda i tamnije i mršavije. Dva pića su vrlo slična. Glavna je razlika u tome što Boulevardier ima burbon umjesto tradicionalnijeg gina koji se koristi u Negroni. Teško ih naručiti još u jesen ili zimi.

3. Capelletti koktel

Ovo je široka kategorija, a ne određeni recept, ali Cappelletti je talijanski liker koji je vrlo sličan Campariju, tako da čini veliku poziciju kada želite probati nešto novo. Smatram da je okus malo slađi, pa je Campari moj odabir, ali imamo obje ruke i volimo eksperimentirati sa svakim. Cappelletti mi je relativno nov, pa i dalje eksperimentiram kod kuće (imate li omiljene načine upotrebe?).

4. Aperol Spritz

Ova kombinacija pjenušavog vina, kapljica Aperola i sode kluba ne može biti osvježavajuća. Aperol je sličan okusu za Campari, ali ima manje alkohola i više mirisni okus (nije gorak). Kombinirajte to s natrijevom vodom i pjenušavim vinom, a vi ste dobili koktel koji zaslužuje dostojanstvenost kako bi se zadržao tijekom ovog ljeta.

5. Massimi (Cynar koktel)

Cynar je super biljni, zemljani talijanski liker. Ima sve dobre gorčine Camparija bez mnogo slatkog ruba. Volim ga piti u klub soda na vrućim danima, ali ovaj koktel malo boozes malo s malo burbona. Živjeli.