Ako mrzite turnips, sladokusci mogu vas iznenaditi

(Slika: Rachel Joy Barehl)

Rezi su drevni – jedan od najstarijih kultiviranih korijena u svijetu. Nažalost, oni su stekli loš rap negdje na putu. Dugo su se pretili, kuhali ili kuhali dok im njihova slatka i prekrasna tekstura nije nestala. Velike, obrasle repa koje dolaze kasno u jesen i pohranjuju kroz zimu nisu pomogle. Daju rižine ugled za gorku i vlaknastu. (Loše rižine.)

(Slika: Rachel Joy Barehl)

Uzvišice, član obitelji senfa, zapravo imaju prekrasno peppery ugriz koji melows kada kuhani. Upravo sada ćete naći glatke i sjajne bijele repa koje su vrlo slatke. Ako trebaš započeti svoju ljubav prema repa, ovo su one koje želiš dobiti ruke – sada!

(Slika: Rachel Joy Barehl)

Također se zove Tokijska repa, bebe ribanje su lijepe, nježne male globuse s pikantnim, ugodan-gorka zelenila u prilogu. (Možete i trebate jesti one ukusne zelje.) Repice za bebe dostupne su u proljeće i rano ljeto, a dugotrajna toplina pretvara ljutite i drvenaste repa. Ove proljetne i rane ljetne repa imaju nježne, sjajne kože i nježno meso.

Što učiniti s Tokio repa

Nemate ih ni ukloniti. Izrežite bebe kukice u klinove i uživajte u njima sirovi s umakom ili ih obrišite u salatu. Zalijte ih u slatku i slanu solju. Pilet ili promiješajte pržene repa s njihovim zelenilom. (Brzo kuhaju!) Volim ih baciti i baciti ih u rižinu povrće. Pecite ih u cijelosti ili u klinovima s maslacem i žlicom bijelog miso sve dok nisu nježni i ostakljeni. Stavite bebe kukavice s maslinovim uljem, solom i paprom, i bilo kojim drugim ukusnim jelima koje želite, a zatim ih pečite ili pečete dok ne budete opušteni. Uživajte u njima nakon prženja ili roštenja kakav je, ili ih bacite s mustardom i ljetnim biljem vinaigrette. Parne bebe ribanje u klinovima (do samo natječaja) zajedno s njihovim zelenilom, iscijedite ih smeđim maslacem ili dobrog maslinovog ulja da biste završili. Slojite tanke kriške repa, njihovu zelje i krumpir, a zatim ih pecite u kremastu gratin.

  Če se je trgovec Joe ukinil s temi 7 izdelki, naš direktor hrane bi Cry Real Tears

Prije svega, pokušajte s mojim slatkim i kiselim pečenim rižom. Ovo je moj omiljeni pripreman početkom ljeta – jedinstvenu i ukusnu alternativu krumpira. Poslužite repa s obrokom koji se sastoji od sezonskih strana i širi se. Oni su također fantastično služili solo riža, pomiješana s quinoa i pirjano rižino zelje, ili uz omlet. Poslužite teleće rižine s hamburgerima ili bilo što drugo samo s roštilja.

Cara Mangini’s Slatki i Kiseli Pan-Roasted Kružići

U maloj zdjeli, umutajte zajedno 1/4 šalice vode, 3 žlice meda i 1 žlicu bijelog vinskog octa. Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom tavu na srednje visokoj vatri. Dodajte oko 2 kilograma repa (rezati u klinove ili 3/4-inčne kockice). Opušteno sezone rižine soli. Kuhajte, povremeno miješajte, oko 5 minuta dok ne počnete lagano smeđe. Dodajte mješavinu octa i kuhajte, povremeno miješajući, još 6 do 9 minuta, sve dok ne budu nježni, smeđi i blago oštri na rubovima. Premjestite repa u zdjelu za posluživanje. Završite ih s posipanom crvenom morskom soli i svježim bilijarom. (Sauté ili parno zeleno povrće zasebno i poslužujte ih uz pržene repa ili ih dodajte u tavu kako biste kuhali tek nakon što ugradite mješavinu octa.)

→ Turnip Savjeti: Izaberite rižine koje su čvrste i glatke, bez mekih točkica, grešaka, pukotina ili struganja. Pokušajte kupiti kukavice s njihovim zelenim tijelom i osigurajte da su svježe izgleda, svijetle i svjež. Ako se zelje pričvrste na korijenje, uklonite ih čim ih dovedete kući, ostavljajući oko jedan centimetar zelenila pričvršćenih na korijen. Zamotajte zelje u jedva vlažnom ručniku i stavite ih u vrećicu za spremanje u hladnjaku. Čuvajte korijene zasebno u otvorenoj torbi za pohranu. Ako repne repa i rebra su nježni, ne morate ih ukloniti s zelenila.

(Slika: Rachel Joy Barehl)

  Recept: dimna pečena povrća Hummus Bowl