9-Bottle Bar Recipe: Stari modni

(Slika: Roger Kamholz)

Prepuno rituala i prekrasne u svojoj jednostavnosti, Old Fashioned je klasičan (i vrlo bitan) klasični koktel. Čak i kad su kokteli novo stvorili dom za sebe u kulturi pića, Stari Modni – kao što ime sugerira – već je bila isprobana i istinita, povratak, hladno izvornik.

Uz sezonu zabave zabavljamo na nama, sada je sjajno vrijeme da razmotrimo kako se približavamo Starom modelu, bilo da je naš cilj služiti grupi zabavljača ili tiho pržiti sa čašom nakon zabave.

(Slika: Roger Kamholz)

Kako napraviti staromodan

Kao što sam spomenuo, za mnoge entuzijaste pića, kako oni idu oko stvaranja svojih Staromodnih temelji se toliko – ako ne i više – u ritualu kao u razumu. Obično se govori o sporoj gradnji: Odbaci šećer u čašu, mrlja da je šećer s dobrim parom cvjetova od gorkog mesa, izrezao obris narančine kore i zbunjenosti koji gulje nad vašim mokrim šećerom, promatrajući kako se kristali raspadaju pod prisilom , Zatim dodajte kapljicu raženog viskija, malo promiješajte, dodajte nekoliko kuglica leda i promiješajte još malo. Dodajte još viskija, promiješajte i dodajte još leda.

Vidjeti? Potrebno je vrijeme – i to je veliki dio onoga što piće čini posebnim.

(Slika: Roger Kamholz)

Izrada starih modnih predmeta za gužvu

Ali što ako želite miješati seriju starih modnih predmeta za prijatelje? Zaustavljanje da zamrzne šećer i narančasti korijen na dnu svake čaše à la minute definitivno bi mogao prekinuti vaše druge zadatke hostinga. Srećom, postoje korisni i savršeno prihvatljivi prečaci koje možete poduzeti kako biste ubrzali proces i povećali redoslijed.

Prije svega, umjesto da upotrijebite cijeli šećer (i preporučujem demerara za staromodnu), pretvorite šećer jednostavni sirup ispred vremena. Jednostavno zagrijte jednake dijelove šećera i vode na srednjoj toplini, sve dok smjesa ne počne pecivati ​​i šećer se sve otopi. Kao što ste pustiti da se ohladi, bacanje u nekoliko naranče peels tako da sirup može uzeti na malo njihov okus. Koristeći ovaj jednostavan sirup s narančastom tkaninom, zaobilazili ste korak.

Ako još uvijek želite graditi svu staru modu u svoje staklo po narudžbi, jednostavno dodajte sirup (1/2 unca), a zatim gorku (3 do 4 crtice), a zatim viski (2 unce), zatim led, miješajući nakon svakog dodavanja, zatim izrežite narančastu koru preko vrha i stavite je u staklo na ukras.

Ako biste radije pojednostavili postupak, možete prije razrijediti svoj viski vodom (pokušajte s omjerom 10: 1), što će smanjiti vrijeme miješanja. S ovom metodom, sve može odmah otići u staklo i kratko se miješati kako bi se kombinirao. (Svakako svakom poslužitelju dodajte izraz narančine kore kao konačni dodir.)

Zatim, kada se gomila rasipa, u knjigama je još jedno okupljanje za odmor, a vaš dom je još uvijek vaš, pomiješajte starinski modni način. Ono na staklu je u biti isto što i one koje se brzo miješaju, ali postoji samo nešto u ritualu koji ovu verziju čini boljom.

Stari način

Poslužuje 1

  • 1 čajna žličica

    demerara šećer

  • 3 do 4 crtice

    aromatskih sokova (po mogućnosti Angostura)

  • kora od narandže

  • 2 unci

    raži whisky

Dodajte šećer na staromodno staklo. Mokri s gorčinom. Lagano dodajte narančasti korač i razbijte kristale šećera i prekrivajte unutrašnjost stakla smjesom. Dodajte otprilike pola viskija, a zatim promiješajte kako biste dalje otopili šećer. Dodajte 2 do 3 kocke leda i ponovo promiješajte. Dodajte ostatak viskija i 1 do 2 više kockica leda. Promiješajte dok vaš Old Fashioned nije dobro ohlađen i krut, ali ipak ukusan.

Recipe Notes

Stari modni proizvodi za gužvu: Otopiti jednake dijelove šećera i vode na srednjoj vrućini dok se šećer ne otopi. Dodajte nekoliko narančinih pilinga u sirup dok se hladi. Procijedite jednom cool. Kombinirajte sirup od 2,5 grama s 3 do 4 cjepanice mljevenja i 2 unci viskija preko leda za svako posluživanje.