9-Bottle Bar Recept: Clover Club Cocktail

(Slika: Roger Kamholz)

Čak i ako se sve što smo učinili divio se daleko, Clover Club – sa svojim šarenim paletom blijedo ružičaste, oštre mornaričke bijele i rubin crvene – bio bi pobjednički napitak. Svojom je zaslugom okus i moćan. Ovaj klasični koktel je nadogradnja na osnovnu gradnju kiselog koktela (Pisco Sour i Whisky Sour su dva primjera) zahvaljujući hitu slatkog, tangy sirupa malina.

(Slika: Roger Kamholz)

Počinje s bazom londonskih suhog gina, glavnom sortom 9-Bottle Bar i predmetom većine pokrivenosti ovog mjeseca. No, odatle se priznaje skitnica (ili smo mogli lako reći “rouge”). Za razliku od, recimo, koktel Manhattan koji smo pokrivali prije nekoliko tjedana – koji je bio sastavljen od ništa osim 9-Bottle Bar standbys – Clover Club zahtijeva nekoliko svježih sastojaka. Stoga, to nije jedan od 9BB pića koje možete zamrznuti na trenutak, ali s obzirom na njegovu uzvišenu teksturu i složeni profil, definitivno vrijedi malo planirati unaprijed.

Clover Club Cocktail

Poslužuje 1

 • 2 unci

  London Dry gin

 • 3/4 unca

  sok od limuna

 • 3/4 unca

  sirup od malina (vidi napomenu o receptu)

 • 1

  Bjelanjak

 • 4

  svježe maline

Kombinirajte gin, sok od limuna, sirup od malina i bjelanjak u shakeru, kapi i “suhom” protresanju (bez leda) snažno 10 do 20 sekundi. Otvorite mućkalicu, napunite ga ledom, kapicom i tresti još 10 do 20 sekundi. Procijedite u hladnu kuponsku čašu. Ukrasite svježim malinama.

Recipe Notes

Kako bi sirup od malina: Zagrijati 1 šalicu Demerara šećera i 1/2 šalice vode preko srednje topline dok se šećer ne otapa. Dodajte 1/2 šalicu svježih malina i nastavite kuhati, često miješajući, sve dok se bobice ne raspadnu i sirup postaje gusta i mekana, oko 5 minuta. Procijedite krutine i pustite da se ohladi.