8 stvari koje trebate znati prije udvostručavanja receptusa kolačića

(Slika: Emma Christensen)

Imate li prodaja kolača ili zamjena kolačića? Prije nego dvostrite svoj omiljeni recept, postoji nekoliko stvari koje biste trebali razmotriti – poput veličine vašeg miksera i održavanja dodatnog tijesta prepunog između šarži. Neka vas postavimo za uspjeh kolačića.

Kako napraviti cut-out šećerne kolačiće

(Slika: Emma Christensen)

1. Uvjerite se da će vaš mikser držati dvostruku šaržu.

Ne želite dobiti na recept pola puta, a zatim shvatiti da će vam tijesto preplivati ​​u zdjelu. Ne samo da je to dosadno, ali to može dovesti do previše miješanja dok se bore za rad u svim sastojcima.

Napravite grubu procjenu volumena zbrajanjem svih glavnih sastojaka (brašna, šećera, čokolade i tako dalje) i sudeći prema kapacitetu vašeg miksera. Ako ste na ogradi, najbolje je napraviti samo dvije pojedinačne serije umjesto jedne velike dvostruke serije.

2. Znati koji se sastojci mogu skalirati izravno.

Glavni sastojci u receptu kolačića općenito se mogu udvostručiti (ili čak udvostručiti) bez potrebe za brigom ili prilagodbama. Ovime mislim na one sastojke koji čine većinu receptora, poput brašna, šećera, vode, mlijeka, čokolade i sušenog voća.

Začini se također obično udvostručuju, ali obratite pažnju na upotrebu točnog iznosa od onoga što biste inače mogli – umjesto da gledate čajnu žličicu, skinite s vrha limenke prije dodavanja u mješavinu. Previše cimeta ili češnjaka u receptu može ga pretvoriti u okus potpourri.

Jedini sastojak za stvarno paziti su prašak za pecivo ili soda za pečenje.

Cvjetovi tartufa kikiriki maslaca i espresso cvijeća

(Slika: Nealey Dozier)

3. Napravite neku matematiku prije nego udvostručite prašak za pečenje ili soda za pečenje.

Devedeset devet posto vremena, smatram da se soda za pecivo i prašak za pecivo jednostavno mogu udvostručiti u receptima kolačića. To je posljednji postotak koji ponekad može pokvariti inače strašan broj kolačića. Prašak za pecivo i soda za pečenje su lukav i ne uvijek se povećavaju baš kao lijepo kao i sve drugo. Korištenje previše može značiti da će kolačići impresivno porasti, a zatim se srušiti i poravnati prema kraju kuhanja ili kada ih izvadite iz pećnice.

Da biste bili sigurni, koristite sljedeći omjer: Za svaku šalicu brašna u svom receptu, koristite 1 do 1 1/4 čajnu žličicu praha za pecivo ili 1/4 čajnu žličicu sode za pečenje. Ako vaš recept koristi i prašak za pecivo i soda, pokušajte zadržati omjer jedni od drugih najbolje što možete.

4. Izbjegavajte zamjene prilikom izrade velike serije.

Ja sam obično sve za igranje okolo sa receptima, ali ovo nije samo vrijeme da eksperimentiramo s zamjenom quinoa brašna za sve namjene, ili med za šećer. Ako ih niste prije pokušali, teško je predvidjeti kako će te zamjene utjecati na kolačiće – a ti ćeš ih puno izraditi.

Općenito ste u redu zamijeniti pomoćne sastojke – poput čokoladnih čipova za sjeckani orasi ili trešnje za ribizle – no preporučujem izbjegavanje zamjene osnovnih sastojaka koji mogu utjecati na teksturu ili kemiju kolačića, poput brašna, šećera ili jaja.

5. Zapišite svoj novi recept.

Ozbiljno – pronađem papirnati papir i napišem novu količinu sastojaka, koliko god to moglo zvučati. Naučio sam ovo iz iskustva. Bilo je previše puta kada mislim da mogu dobiti samo udvostručavanje sastojaka u glavi dok idem, a zatim zaboraviti ono što sam raditi djelomično kroz recept.

Za recepte koje često dvaput pišem i tamo upisuju iznose na stranici kuharice. Na taj način ne trebaju izračunati sljedeći put kad ih napravim.

Kako napraviti najbolji Rugelach

(Slika: Emma Christensen)

6. Podijelite tijesto na pola prije valjanja.

Ako izradite cut-out kolačić ili onaj koji zahtijeva valjanje, kao što je rugelach, podijelite ga na pola i radite s jednim komadom u isto vrijeme. Pokušavajući istodobno izbaciti cijelu dvostruku šaržu nije samo glomazno, ali tijesto može početi prelaziti mekom i toplom, što otežava rezanje oblika.

7. Držite dodatno tijesto ohlađeno.

Kada izrađujete veliku količinu kolačića, to često znači kuhati nekoliko posuda natrag u leđa u vrućoj kuhinji. Pokrijte i ohladite svoj dodatni tijesto između šarži tako da maslac ne počne topljenje i tijesto ne postane previše mekan, što može utjecati na teksturu kolačića.

8. Hladite svoje ploče za pečenje između šarži.

Skockanje kolačića tijesta na vruću plohu za pečenje može napraviti kolačiće rastopiti i širiti tijekom pečenja, pa zapamtite da ohladite svoje ploče za pečenje između šarži. Ako nemate dodatne ploče za pečenje ili ne želite pričekati da se ohlade, isprobajte listove za pečenje hladnom vodom iz slavine između šarži kako biste ih brže ohladili.

Ovi savjeti trebali bi vas pokriti većini šarži kolačića. Sve ostale savjete za dodavanje?