7 ukusnih načina za jesti kale proizlazi

Sirove kale stabljike su teške, žvakale i vlaknaste. Nisu baš tako apetit kada ih jedu, ali s nekoliko trikova možete lako pretvoriti ove “napunjene” kuhinje u nešto što možete uživati. Zato odmaknite od smeća – ovdje je sedam načina da jedete te keljelih stabljika.

Zašto biste trebali jesti prozore

Zajedno s lišćem cvjetače i povrtnim pilingom možemo biti jednako tako brzo označeni da se kelj stavi kao bilješke, gurajući ih ravno u smeće ili kompost bin. Njihov gusti, šumovit izgled može vam vjerovati da ovaj dio biljke ne treba jesti, ali ne dopustite da vam izglede budu budale – ove proizlazi samo trebaju malo više težiti od njihovih lisnih kolega; kada je učinjeno pravo, od vas će biti zaprepašteni koliko je dobar ovaj “otpad” može biti.

Zašto biste trebali izbjeljivati ​​kale proizlazi

Da bi stabla bila ne samo jestiva, već i ukusna, sve je njihovo omekšavanje. Najbolji način da to učinite je da brzo izbacite ove teške komadiće kelja u loncu kipuće vode. Ovaj dodatni korak učinit će rebro više nježnim i olakšati gorak zagriz.

Nauči kako: Kako blanjati povrće

7 ukusnih načina za jesti kale proizlazi

1. Stavite ih u pesto.

Okrenite one stabljike u okusan umak za bacanje s tjesteninom, odijevajte svoje povrće, ili se širi na sendviče. Započnite blanširanjem stabljika, a zatim odaberite svoje omiljene receptore za pesto i pomiješajte ih.

Nabavite recept: Zimski zelje Pesto

2. Pomiješajte ih u sokove i smoothie.

Ovo je jedno od rijetkih vremena kada možete uživati ​​u sirovi keljima – tek u tekućem obliku. Proces proizlazi kroz juicer ili high-powered miješalica da ih ugraditi u smoothie.

Nabavite recept: Super-Power Morning Smoothie

3. Zalijepite ih.

Sve smo ukiselili od krastava do šparoga do avokada, pa zašto ne proizlazi kale? Ulijte keljele u staklenku ili drugu posudu koja se može zatvoriti s solinom od octa, šećera i soli (slobodno dodajte dodatni okus papra, čuperaca i češnjaka). Kao što proizlazi potopiti, slanica će im pomoći da omekšati i pokupiti tona okusa.

Nauči kako: Najjednostavnije posude za hlađenje

4. Pecite ih sve do hrskavog.

Pečeni veggies uvijek će dobiti kima odobrenja, a keljasti stabljici sigurno nisu iznimka. Vruća pećnica nije sasvim dovoljna da potpuno omekša stabljike, pa je najbolje izbaciti ih prije pečenja.

Haljina ih gore: 10 jednostavnih načina za nadogradnju pečene brokule (probajte ovo s kale proizlazi!)

5. Podigni ih na podlogu.

Kada je riječ o brašnu, obično mislimo na meso. No, veggies, osobito sturdier one, korist od ove tehnike kao dobro. Ne samo da će se pretvoriti u nešto puno mekše, ali je i prilika da ih učita s puno dodatnih okusa.

Nabavite recept: Limun-rozmarinska pečena pilića s zimskim zelenim stabljikom

6. Umiješajte ih.

Ako ste u nedoumici, dodajte ih na prženje. To vrijedi i za šarene krivulje. Brzo vrijeme kuhanja miješalica nije dovoljno za potpuno omekšavanje vlaknastih stabljika tako da ćete najprije početi blanširati.

Nauči kako: Kako miješati povrće

7. Učini ih u salatu.

Jer zaista, zašto kale ostavlja uvijek ukrasti emisiju kada je u pitanju salata? Omekšajte stabljike prvo blanširanjem ili brašnima, a zatim ih pretvorite u sljedeću salatu.

Pokušaj ovo: Salata želi promijeniti način na koji razmišljate o Kale proizlazi