7 Pogreške koje treba izbjegavati prilikom popunjavanja

Klasična salata od kobasica i preljev s lukom (punjenje)

(Slika: Rachel Joy Barehl)

Bez obzira jeste li ga nazvali nadjevom ili preljevom, ovaj kolač je samo vrsta hrane koja nas čini svi nostalgijskim i ugodnim u isto vrijeme. Poznati okusi nadjeva – luk, celer i bilje omotane po hrskavom, žvakastom kruhu natopljenom okusom maslinovog bujona – dobro su voljeni. Ovo je klasično jelo jednostavno i lako se zabrljati. Pa kako izbjegavate snafus koji se odnosi na punjenje? Pazi na ove pet glavnih pogrešaka.

1. Ne posve isušujući kruh.

Kruh je jedan od najvažnijih sastojaka u nadjevu. Ovo je baza; to je ono što daje punjenje strukture, i igra veliku ulogu u određivanju teksture. Iako možete koristiti gotovo bilo koji kruh – kukuruzni kruh, bagels, ili čak smrznute vafle – da biste napunili, potrebno ju je prvo osušiti ili “staviti”. Svaki pokušaj popunjavanja mekog, svježeg pecenog kruha rezultirat će krušnom juhu s mokraćom teksturom.

Slijedite ovaj savjet: Kruta, sušeni kruh čini najbolju nadev. Ili isušite svoj kruh koji počinje nekoliko dana prije nego što planirate napraviti nadjev ostavljajući ga sjesti ili, ako nemate dodatno vrijeme, rezati kruh u kocke, a zatim tost na laganoj vatri u pećnici dok suho.

Ovaj savjet ga čini još bržim: Najbrži način za rezanje kruha za punjenje

2. Ne kuhajte aromate.

Budući da se većina pekara ispeći u vrućoj peći dok se ptica počiva, možda mislite da će malo sjeckanog luka i celera ispeći dok kruh peče, ali to nije slučaj. Bez obzira na aromate ili dodatke koje želite dodati na svoj nadjev, treba kuhati prije pečenja. To uključuje luk i celer u klasičnom nadjevu, ali i kobasice ili orašasti plodovi koji ulaze u kravlje kolače.

Slijedite ovaj savjet: Kuhajte luk i celer dok se natrijevate u malo maslaca prije gradnje nadjeva. Dodajte suhe bilje na povrće za još više okusa.

3. Uključujući previše dodataka.

Dodatke poput povrća, sušenog voća, žitarica, orašastih plodova i kobasica – druge su komponente koje čine posebnu nadomjestku, ali ovo je jedno vrijeme da više nije nužno više. Kruh je vezivo koje drži punjenje zajedno, a kada dodatke nadmašuju vezivo, teško je da se punjenje ostane zajedno.

Slijedite ovaj savjet: Dodavanje pravih omjera sastojaka ključ je za punjenje pune dobre teksture, okusa i dosljednosti. Uključite sve svoje omiljene dodatke za nadjev – samo ne previše. Igrati je sigurno pomoću dvostruko više kruha od drugih sastojaka, poput povrća, sušenog voća, žitarica, orašastih plodova i mesa.

4. Pretjerano začinite nadjev.

Kada koristite predmete kao što su pakirane krušne kocke (koje često dolaze u sezoni), kobasice i zalihe ili bujon kupljene u trgovini, može se lako pretjerati s solom.

Slijedite ovaj savjet: Ako namjeravate koristiti pakirane krušne kocke, kobasice ili zalihe kupljene u trgovini, možda nećete morati dodati dodatnu sol popunjavanju. Kako biste izbjegli pretjerano začin, okusite nadjev prije pečenja (uz pretpostavku da nema sirovih mesa). To će vam dati dobru ideju ako zaista morate dodati dodatnu sol. Uvijek možete dodati još soli, ali iznošenje je prilično teško.

5. Korištenje previše (ili nedovoljno) tekućine.

Ključ za dobar nadjev koristi samo pravu količinu tekućine kako biste dobili dobar kontrast mekih i čvrstih komada. Dodajte previše zaliha i naći ćete se s mokrim nadjevom. Ne dodajte dovoljno zaliha, a na rukama imate pretjerano suhu nadjev.

Slijedite ovaj savjet: Punjenje treba biti vlažno, bez mokrog ili suhog. Iznos dionica varira ovisno o tome koliko punjenja želite napraviti. Ključ je dodavanje malo (oko pola šalice) u isto vrijeme. Zapamtite, uvijek možete dodati još. Kruh treba apsorbirati tekućinu bez ostavljanja lokve na dnu posude.

6. Ne koristite bujon.

Naravno, tehnički biste mogli nadoknaditi samo jajašca i bez bujona, ali biste završili s posudom bliže slojevima od jaja nego nadjevom. Brod replicira sokove koji se nakupljaju u starinskoj školjki tijekom pečenja u purani. Iako mi više ne preporučujemo kuhanje punjenje u puretinu (više o tome ispod) još uvijek trebaju one sokove i za teksturu i okus posljednje pečene nadjev.

Slijedite ovaj savjet: Domaća tjestenina turska je idealna za izradu nadjeva, ali čak i dućan od povrća ili pileća koji je kupljen u trgovini bolji od bilo kojeg bujona.

7. Zapravo punjenje ptice.

Punjenje dobiva svoje ime od doslovno se puni u velike purice ili roasts prije kuhanja. Iako ova tradicija može napraviti ukusnu nadjev i puretinu, to može rezultirati i pretjeranom ptičicom ili nedovoljno punjenom nadjevom. Neotkrivena nadjeva koja sadrži jaja ili kobasicu je opasnost od hrane ako se ne kuha ispravno, pa preskočite nadjev i ispeći punjenje (ili preljev) izvan purana.

Slijedite ovaj savjet: Skupite punjenje unaprijed i ispeći dok se puretina odmara.