7 načina kako napraviti kremasta tjestenina bez kreme

Teško je pobijediti razinu udobnosti koju pruža jelo od tjestenine koja je prevučena u umak od vrhunskog vrhnja, poput fettuccine Alfredo ili penne alla vodke. Ta vrsta jela zapravo je više od obroka za neko vrijeme, ili nije opcija za druge ovisno o njihovim izborima, ali to ne znači da kremasti jela od tjestenine ne mogu biti na tjednom popisu.

Postoji mnogo načina da napravite kremasti umak bez korištenja teških kreme, što će rezultirati udobnim izborom bilo koje noći u tjednu. Evo sedam sjajnih zamjena.

Zašto krem ​​osjeća tako dobro

Teška krema je glavno mjesto u tolikim hranjivim jelima i za dobar razlog. To daje sve što dodiruje bogat, ukusan ustima i ispunjava sve super jak okuse, što rezultira nečim što je sasvim omiljeno. Srećom, postoji mnogo alternativa koje rade istu stvar ako žele izgubiti krema.

1. Doseg za jogurt.

Jogurt svibanj činiti se kao čudan dodatak vašoj zdjelici tjestenine, ali budući da je praktički kao kremasti kao krema, to je pametan izbor. Tang jogurta također pruža lijepu ravnotežu okusa, koju ne dobivate od vrhnja. Odlučite se za maslinovo jogurte s punomasnim mlijekom za najbolje rezultate i jednostavno promiješajte nekoliko para prije posluživanja.

Dobiti recept: Pečena balsamska tjestenina s mentom i jogurtom

Kako napraviti kremasti avokado tjesteninu

(Slika kredita: Lauren Volo)

2. Pomiješajte u avokadu.

Postizanje avokada ili dva je nevjerojatan način da napravite kremasti veganski umak za tjesteninu. Jednostavno ga pomiješajte s nekim biljem, češnjakom i maslinovim uljem i imate nešto što je pomalo poput pesto u okusu, ali smiješno kremasto bez ikakvih mliječnih proizvoda.

Dobiti recept: Kako napraviti kremasta avokadna tjestenina

3. Uhvatite kokosovo mlijeko.

Ako tražite alternativu veganske koja je još bliža teškim krema, otvorite limenku od kokosovog mlijeka. Ono što čini vaš omiljeni tajlandski krumpir bogat i kremasti može napraviti umak od tjestenine koji je jednako tako. Ona također daje dodir nutty sweetness na stvari.

Dobiti recept: Kremasti zeleni i kokosov Linguin iz Foodess

Umak od rajčica

(Slika: Joe Lingeman)

4. Napravite sirevi lončarski umak.

Puréed cvjetača je ključ za izgradnju Alfredo-poput umak od tjestenine koji nije u potpunosti napunjen s vrhnjem i sirom. Nekoliko šačica sira skočilo u glatku vegetarijansku bazu pomaže imitirati klasik.

Dobiti recept: Umak od cvjetača cvjetače

5. Zagrljajte svilenkasti tofu.

Silken tofu je još jedna veganska alternativa kremu. Kada se pomiješaju, to je gotovo mrtav ringer za mliječne proizvode i ima puno proteina u njemu. Samo se dobro osusajte s solom, paprom i aromama – baš kao i druge vrste tofua, ima vrlo neutralan okus.

Dobiti recept: Kremasti gljiva Linguine iz Discover Delicious

Kremasti kukuruz i bosiljak Orzotto

(Slika: Joe Lingeman)

6. Kuhajte ga kao rižoto.

Kad napunite rižoto, neprestano promiješate rižu dok kuha, tako da apsorbira bujon i oslobađa svoj prirodni škrob kako bi stvorio nešto kremasto i utješno. Istu tehniku ​​možete primijeniti na malu tjesteninu kao što su orzo, ditalini i laktovi.

Dobiti recept: Kremasti kukuruz i bosiljak Orzotto

7. Miješajte u ricotta.

Ricotta od cjelovitog mlijeka čini kremastu tjesteninu koja je lakša od kreme, ali jednako je bogata degustacija. Mala krastavaca posuditi malo teksture na konačnu posudu – sve što trebate učiniti je da ga promiješate u vruću tjesteninu kako biste stvorili instant umak.

Dobiti recept: Lemony Ricotta Tjestenina s bosiljakom