6 načina kuhanja s boljim od bujona

(Slika: Joe Lingeman)

Jars of Better than Bouillon sjedili su u frižideru uz boce soja umaka, umak od ribe i cijevi rajčice. Što ove stvari imaju zajedničko? To su moje umami bombe.

Dok ih volim sve, ona koju koristim u većini jela je bolje od Bouillona. Tehnički, to je baza hrane – intenzivno začinjena pasta od mljevenog mesa, povrća i soli koja se može koristiti za brzu bujonu ili pojačavanje drugih recepata – ali mislim na to kao čarobnu tijesto. Dab tu i tamo pomaže jelo ukus kao najbolja verzija sebe.

Proizvodna linija Better than Bouillon prilično je opsežna. Uključuje tradicionalne baze zajedno s organskim i niskotemperaturnim ponudama. Moji favoriti su govedina, piletina i povrće. Povremeno ću doći do gljiva ili češnjaka. Nisam pokušao šunku, školjke ili bazu ribe. Još.

Kada dodate Better than Bouillon na recept, svakako ga otopite u maloj količini vruće tekućine prije dodavanja u recept. To osigurava da se ravnomjerno miješa u recept i ne skuplja se.

Da biste to učinili, stavite malu količinu, najmanje žličicu vruće tekućine u malu posudu. Dodajte Better than Bouillon i ostavite smjesu da stoji na minutu. Zatim, promiješajte da se kombinirate sve dok ne ostanu velike nakupine Better than Bouillon prije dodavanja otopljene baze u recept.

Kako napraviti pileća juha

(Slika: Christine Han)

1. Podignite juhe!

Ponekad domaća juha zahtijeva povećanje okusa. Malo Bolje od Bouillon otopljenog u vruću juhu obično rješava problem. Dok podudaranje baze okusa sa juhom uvijek funkcionira, pokušajte upotrijebiti drugu osnovu, kao što je govedina u juhu od pileća, kako bi dodali dublji okus.

 • Kako koristiti: Ladle malu količinu vruće juhe u zdjelu. Dodajte oko čajne žličice bolje nego Bouillon. Miješati da se otopi. Vratite juhu u lonac i promiješajte da se kombinirate. Ukus. Ponovite prema potrebi.
 • Predložena baza: Govedina, piletina, gljiva, češnjak ili povrće.

(Slika kredita: Lauren Volo)

2. Kupite nešto sasušeno osiguranje.

Domaća žličica svaki put pobjeđuje stvari iz staklenke. Dodavanje smidgen baze je jednostavan način da se umami u svoj omiljeni recept sojak bez puno rad. A ako vaše gubljenje gori, možete napraviti cijeli umak od Better than Bouillon. Pomislite na ovo kao osiguranje za Dan zahvalnosti.

Rastopite četiri žličice bolje od Bouillon u dvije šalice kipuće vode. Koristite ovo kako biste zamijenili zalihe zainteresirane za vaš omiljeni recept za žvakanje. Pripremite umak i zgusnite umak kao što je recept usmjerava.

 • Kako koristiti: Za dvije šalice umakne mješavine stavite oko 1/2 čajnu žličicu Better than Bouillon u vruću, zadebljanu žličaru. Vratite umak u lonac. Umiješajte se kombinirati. Ukus. Ponovite prema potrebi.
 • Predložena baza: Turska, gljiva, češnjak ili povrće

Kako napraviti sočan pileće meso

(Slika kredita: Lauren Volo)

3. Napravite svjetske klase mesnih okruglica.

Imati posudu za zamrzavanje prepunu mesnih okruglica je jedan od mojih prečaca za lagani tjedan obroka. Budući da pečem (ne pržim) moje mesne kuglice, povremeno dodam malu podlogu za promjenu okusa mesnih kuglica uz minimalan napor.

 • Kako koristiti: Za svaku funtu mesa, umiješajte oko čajne žličice Better than Bouillon u vruću vodu. Miješati da se otopi. Dopustiti da se smjesa ohladi. Lagano umiješajte u mljeveno meso kako bi ravnomjerno rasporedili zajedno s drugim sastojcima.
 • Predložena baza: Goveđi, gljiva ili češnjak

Kako napraviti pire od krumpira u usporenom štednjaku

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

4. Dodajte bogatstvo pire krumpira.

Sjeća li se onih starih Swansonovih oglasa koji su ljudima poučili da pire krumpir s pilećim juhom? Korištenje baze okusa daje vam najbolje od oba svijeta. Dobit ćete naglasak od baze i krema od kreme ili mlijeka. Win-win!

 • Kako koristiti: Za svaka dva kilograma krumpira dodajte 1 čajna žličica piletine, češnjaka ili gljive. Otopiti bazu u jednom žlicu vrućeg mlijeka. Dodajte smjesu krumpiru, zajedno s preostalim sastojcima.
 • Predložena baza: Pileće, češnjak ili povrće

Jednostavan limun-đumbir špinat

(Slika: Maria Siriano)

5. Dodajte neki umami u svoje zelene pire.

Tko ne ljubi jednostavnost zdjelice? Malo baze dodaje okus koji niste ni znali zelene potrebe.

 • Kako koristiti: Za vrijeme parenja ili prženja zelenila. Za svaku zalihu zelene, kombinirajte 1/2 čajnu žlicu baze s žličicom vruće vode. Nakon zelenila dodajte osnovnu smjesu. Bacajte zelje da ravnomjerno raspodijele.
 • Predložena baza: Gljiva, govedina, češnjak ili povrće

6. Dodajte još jedan sloj okusa na svoj chili.

Bilo je to meso-temeljeni chili ili strogo vegetarijanska afera, dodajući prstohvat bazi čili donosi okuse rajčice i poboljšava i meso i grah.

 • Kako koristiti: Nakon što chili završi kuhanje, lonac oko pola šalice vruće chili u zdjelu. Umiješajte u jednu do dvije žličice baze za otapanje. Dodaj smjesu natrag u lonac vruće chili. Umiješajte se kombinirati. Ukus. Ponovite prema potrebi.
 • Predložena baza: Govedina ili povrće