5 stvari koje treba učiniti s Buddinom rukom

Radim u trgovini začinima, gdje su bile zvjerske cool Buddine ruke dio nedavnog zaslona za vježbanje. Sada kad je odmor prošao, uzeo sam kuću za igru ​​u kuhinji. Jeste li ikada susreli ovaj čudesno bizaran plod?

Iako izgleda kao limun koji je otišao divlji, Buddhina je ruka zapravo zaseban plod u obitelji citrona. Ima slatku aromu cvjetanja limuna i nema sok ili pulpa. Blago kušanje nije gorko, pa se voće može zainteresirati ili upotrijebiti u cjelini.

Saznajte više: Sezonsko svjetlo: Buddhina ruka

Sada, što s njom? Evo nekoliko ideja:

1. bombon: Nedostatak gorčine čini Buddhinu ruku savršenu za izradu sokova od citrusa, koju možete sami jesti ili koristiti u pečenim proizvodima. Izrežite ga u trakama ili kockicama, poput ovog Davida Lebovitza receptu za Candied Citron.

2. Piće: Kompleksna aroma Buddine ruke je fantastična za izradu infuzirane votke, limoncela (Buddhacello!) Ili jednostavnog sirupa za koktele. Također sam eksperimentirao s upotrebom Buddhine ruke u domaćim grickalicama.

3. Sirovo: Brijte tanke kriške Buddine ruke i dodajte je u salatu ili ga upotrijebite na vrhu pari peciva ili ribu. Za pripremu salate, pogledajte recept Bijele riže na paru za Buddhas Hand Vinaigrette

4. Sugar i sol: Upotrijebite Buddhinu ruku ili čak cijeli prst da biste napravili mirisni šećer i sol okus. Uz praznike odmah iza ugla to bi lijepe darove.

5. ukrasno: Ostavite plod na stolu kao mirisni osvježivač zraka, sezonski središnji dio i starter razgovora!

Što si učinio s Buddhinom rukom?