5 stvari koje smo naučili o instant potu u Melissa Clark’s New Cookbook

Kada New York Times hrana kolumnistica Melissa Clark odlučila je saznati zašto su električni aparati za kuhanje tlaka – osobito Instant Pot, nadahnuli takvo bijesno slijedenje, pomislila je da će napisati svoju priču i biti gotova s ​​njom. No, kako se ispostavilo, Clark je postao jedan od obožavatelja.

“Mislio sam da ću staviti stroj u podrum sa svim ostalim aparatima koji su nekoć bili na vrijeme”, napisala je u nedavnom članku za New York Times. “Tijekom vremena, međutim, multicooker je postao tako ugrađen u ritam moje svakodnevne kuhanje da ga nikada nisam iskopčao”.

Zapravo, toliko joj je voljela svoj Instant Pot, napisala je knjigu o tome. Ljubavnici Instant Pot i Insta-znatiželjnici čekaju svoj pub datum s željom koja nije vidljiva od Harry Potter dana, a nakon samo nekoliko kratkih mjeseci (ozbiljno je postavila rekord za najbržu kuharicu ikad proizvedenu?), knjiga je konačno ovdje.

Lijepo je fotografirano i lako čitljivo, Večera u trenu: 75 suvremenih recepata za vašu tlačnu posudu, Multicooker i Instant Pot donosi takve poznate klasike pametnim okusima koje Clark je poznat (misli: bebe leđne rebra s ljepljivim tamarindom glazura i coq au vin s rozom). Neka jela su prikladna za obitelj, poput klasičnog govedine i graha, dok su drugi dostojniji, poput osso buca i rižota šafrana.

Također je prepun pametnih savjeta za korištenje Instant Pota na način na koji niste mislili. Već znate kako napraviti rižu u vašem Instant Potu i da je tlačna kuharica ključ za nježnu, dimljivu Kalua svinju, ali kladimo se da postoji nekoliko stvari koje niste znali da vaš Instant Pot može učiniti.

(Slika: Clarkson Potter)

5 pametnih savjeta iz Melissa Clark’s Instant Pot Kuharica

1. Koristite funkciju sauté nakon kuhara.

Recepti Instant Pot često zahtijevaju upotrebu funkcije sautéa za prženje aromatiziranog povrća ili smeđeg mesa prije kuhanja, ali obično ne zahtijevaju upotrebu funkcije sautéa poslije kuhati stvari i koncentrirati okuse ili oštre stvari gore. Za Clark, međutim, recepti se ne rade kada se hrana kuha – oni su učinili kada su postigli potpunu deliciju.

Mnogi od Clarkovih recepata pametno koriste funkciju sautéa, kuhaju tekućine za kuhanje i koncentriraju okuse na kraju kuhanja ili karameliziraju povrće nakon što se zagrize na nježnost. Čak ga zapošljava za stvaranje hrskave tahdig (kore) na perzijskoj riži.

2. Koristite stalak za parobrod za više zadataka.

Upotrijebite stalak za paru kako biste odmah kuhali nekoliko stvari, zadržavajući ih odvojeno. U Clarkovom receptu za farro pilaf s začinskim cvjećarom, pinjolima i grožđicama, na primjer, zrno kuhaju na dnu lonca, dok cvjetača i ramekin grožđica u ocatu i medu sjednu na stalak. Oni kuhaju u isto vrijeme, ali ne i zajedno, što je važna razlika.

3. Koristite svoj Instant Pot kao mamac.

Kvasac za kupanje ili vodena kupka služi za lagano kuhanje delikatnih stvari poput kremastih kolača ili kolača od sira koji trebaju usporiti, čak i zagrijavanje kako bi ih spriječili gori ili gnjaviti. Voda djeluje kao međuspremnik između jela koji se kuha i vrućine pećnice (ili štednjaka, u slučaju topljenja čokolade). Kada se koristi u pećnici, posuda za prženje napunjena je pola vruće vode, posuda je postavljena iznutra, a posuda je prekrivena folijom.

Klizanje ovog ureza u pećnicu i iz nje je slojna noćna mora, a ovisno o tome koliko je velika tava za pečenje i koliko je vode koju ste upotrijebili za to, to bi moglo stvarno izbaciti vaše vrijeme kuhanja. Korištenje Instant Pota kao bain-marie? Puno lakše. Ne zaboravite pokriti deserte sa folijom kako bi ih zaštitili od kondenzacije.

4. Koristite svoj Instant Pot za parno jaja.

Iako je jedna od prednosti Instant Pota brzina, to nije uvijek vrijeme. Clark kaže da, iako je potrebno istu količinu vremena kuhati jaja na štednjaku kao u tlačnom kuhalištu, školjke jaja će izaći mnogo lakše nakon kuhanja pod pritiskom. Jaja se u suštini pare u instant pot, i jajašca, a ne kuhanje, čini ih lakše guliti.

5. Napravite konfekciju patke.

Clarkova omiljena uporaba za nju Instant Pot je zatvorena patka. I dok znamo da je konfekcija patke vjerojatno nije na vašem tipičnom izborniku za tjedan dana, Clark vas može pretvoriti. “Nećete morati dodati dodatnu masnoću pataka u lonac”, piše ona. “Patka kuhava u vlastitoj obradi masnoće, nakon čega se pojavljuje mekano-fleshed i flavorful, i spremni da se brzo iskrčeno ispod broilera prije posluživanja.Vi ćete također završiti s dodatkom žvakati patka. masnoće za prženje i pečenje. ”

Kupite knjigu: Večera u trenu: 75 suvremenih recepata za vašu tlačnu posudu, Multicooker i Instant Pot

Više Instant Pot Intel od Kitchn

  • Kada (i zašto) Koristite košaru za parenje u svojem instantu
  • The 10 Essential Instant Pot Recepti znaju srce
  • 5 najboljih smrznutih namirnica koje možete kuhati u svom instantu
  • Jeste li znali da vaš Instant Pot može to učiniti?
  • 5 stvari koje trebate znati o svojem novom instantu