5 Savjeti za pretvaranje Nizozemskih pećnica Recepti za spore Cooker

Svinjetina i jabukovača

(Slika: Joe Lingeman)

Jeste li znali da nema velike razlike između brašna u nizozemskoj peći i sporije štednjake? Obje su u suštini plovila za kuhanje hrane, niske i spore, i budući da su temeljni principi svakog od njih isti, receptima napisani za jedan mogu se lako prilagoditi drugoj. Evo pet stvari koje treba imati na umu prilikom pripremanja nizozemskog receptora pećnice u sporom štednjaku.

1. Koristite manje tekućine.

Koristite 1/2 do 1 čašu manje tekućine nego što se to zove u nizinskom receptu za pečenje jer je sporo kuhalo zatvoreno kuhanje. Korištenje pune količine tekućine znači da će konačni umak biti tanji, pa počnite s manje znajući da možete dodati još tekućine prema kraju, po potrebi.

2. Kasnije dodajte povrće poput krumpira.

Polagano kuhanje komada krumpira, mrkve, brokule ili drugog povrća na duži vremenski period pretvorit će ih u neugodnu pljusku. Ako vaš nizozemski recept za pećnicu traži da dodate određeno povrće kasnije tijekom vremena kuhanja, učinite isto sa sporom štednjom i dodajte ga na pola ili dvije trećine u vrijeme kuhanja.

Kako napraviti stvarno čvrstu Čileu Verde u sporišnjem štednjaku

(Slika: Maria Midoes)

3. Smeđi, prvo oprati i ispariti.

Ako nemate spor kuhalo s pijavicom, slijedite nizozemski recept za pećnicu i skuhajte, pecite ili pecite meso i povrće u tavi na štednjaku i najprije se razriješite prije nego što sve prenesete u spor kuhalo. Ovo dodatno kuhanje doprinosi dubljim okusima koji samo bacaju sve sastojke u spor kuhalo bez okusa neće proizvoditi.

4. Rezati na veće dijelove.

Korištenje sporih kuhala proizlazi iz činjenice da se hrana može cijelo vrijeme kuhati dok ste na poslu. No, mali komadi mesa ili povrća mogu završiti pretjerano kuhanje ako je u sporom štednjaku 6 do 8 sati, pa razmislite o rezanju u veće komade od onoga što poziva originalni nizozemski recept za pečenje.

5. Odaberite pravu postavku usporenog kuhala.

Niste sigurni trebate li polagano kuhalo na visoku ili nisku razinu? Pogledajte temperaturu koja se zove u nizozemskom receptu za pećnicu: ako je pećnica preko 300 ° F ili samo kuhana na peći, koristite visoku postavku na sporom štednjaku i provjerite nakon 4 1/2 do 5 sati. Ako je pećnica na temperaturi od 300 ° F ili niža, koristite nisku postavku i provjerite je nakon 6 sati.

Čitaj više: Regulacija temperature koju treba slijediti kada pretvorite nizozemski pećni recept u lagani štednjak