5 savjeta za kuhanje s lijevano željezo na roštilju

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Lijevani kolači od lijevanog željeza osmišljeni su za kuhanje preko otvorene vatre, tako da imamo smisla samo da ih bacamo na roštilj s vremena na vrijeme. Gledaj, shvaćam da postoji neka romantizam u ideji kuhanja sve izravno na roštilju nakon što bude vruća i spremna, ali ima nekoliko puta kada izbacuješ tvornicu od lijevanog željeza,.

Evo pet načina na koji lijevano željezo čini bolje grilu, plus tri savjeta za kuhanje od lijevanog željeza na roštilju.

Borovnica Skillet Cobbler s cjelovitim pšeničnim kekse

(Slika: Linda Xiao)

Što treba znati o roštilju i lonacima

Sve što možete kuhati na štednjaku u lijevano željezo možete kuhati na roštilju. Zapamtite to kada pokušavate otkriti kuhanje bočice u pripremi piletine na roštilju. Ako ga možete kuhati u lijevano željezo unutar peći ili u pećnici, možete ga i kuhati na roštilju.

Pro savjet: Zamislite izravnu toplinu kao visoku toplinu na štednjaku i neizravnu toplinu kao srednje topline i prilagodite svoj položaj tava u potrebi za održavanjem odgovarajuće topline.

Čitaj više: Koja je razlika između izravne i neizravne topline?

1. Lijevano željezo omogućuje pečenje na roštilju.

Zbog svoje sposobnosti ravnomjernog zadržavanja topline, lijevanog željeza je najbolji brod za pečenje na roštilju. Brzo kruh, peciva, pizza i jednostavni kolači najčešće se ispeći u tijestima od lijevanog željeza, budući da imaju relativno kratko vrijeme pečenja. Koristite nizozemsku pećnicu za pečenje kruha čistog kolača, poput ne-masiranja, i svakako prvo zagrijte nizozemsku pećnicu prije pečenja.

Čitaj više: Kako ispeći kruh bez krekiranja na roštilju

Pro savjet: Dodajte termometar peći unutar poklopca plinskog roštilja da biste dobili mjerač na temperaturama za pečenje. Jednostavni površinski termometar može se koristiti za procjenu temperature posuda od lijevanog željeza na vašem drvenom ugljenu.

Tjedni dan Skillet Paella

(Slika: Christine Han)

2. Posuda od lijevanog željeza na roštilju čuva sitnu hranu urednom.

Želite li blistati hrpu shishito paprike na roštilju ili pečene trešnje rajčice? Kava od lijevanog željeza na roštilju je vaš najbolji prijatelj. Konvekcija dozvoljava mirisne arome roštilja da mirisaju ove male uzorke bez upotrebe košarice za roštilj ili se brinu o gubljenju hrane između rešetki.

3. Lijevano željezo na roštilju daje izvrsno kvačenje.

Ako želite stvarno sočan burger ili odrezak, a ne želite brinuti o flareups, onda bacite svoje omiljene tava od lijevanog željeza na roštilj i koristiti ga za krumpiriće odreske ili hamburgere. Sve sočne masnoće će se skupljati u tavi i još uvijek ćete dobiti taj specifičan okus roštilja.

Pro savjet: Nemojte ostavljati praznu tavu na roštilju predugo ili možete uništiti jelo u tavi.

4. Možete staviti svoje lijevanog željeza pravo na ugljen.

Postoje tri osnovna razloga za postavljanje pana na žestoke ugljevlje. Prvo je donijeti nizozemsku pećnicu vode za kuhanje za izradu krumpira ili kuhanje rakova na plaži. (Ovako možete lako napraviti juhu.) Drugi je stvoriti postavku za kuhanje na dva stupnja. To je idealno za one doba kada želite zavarati veliki komad mesa, poput svinjskog ramena, ali i kuhati nešto manje, poput slanine ili kukuruza na rešetkama. Što ostavlja treći razlog …

5. Ljevano posuđe od leda okreće vaš grill u pušač.

Posljednji razlog za stavljanje tava na ugljen je pretvoriti tava od lijevanog željeza u pušač! Stavite natopljene drvne sječke u tijesto od lijevanog željeza i stavite ih na ugljen. Lijevano željezo polako će spaliti drvo, što vaš roštilj čini jeftinim i učinkovitim pušačem.