5 razloga zašto volim moju pećnicu Panini Press

Bacon savršeno kuha u panini pressu! Tko je znao?

(Slika kredita: Coco Morante)

Jeste li kupili električni ili pećni panić tiska tijekom kraja devedesetih godina, samo da biste ga koristili jednom ili dvaput? Prije nego što razmislite o tome da ga izbaci iz svoje kuhinje, razmislite o nekoliko načina na koje koristim svoj stovetop model. Izvrsno je više od sendviča, i često sam ga izvlačio iz kabineta.

Dopustite mi da vam kažem o mojim prvih pet upotrebi za jedan od mojih omiljenih alata!

Kada je moj suprug i ja učvrstili našu kuhinjsku opremu, otkrili smo da imamo dvije panini preše, jedan električni i jedan stovetop model. Donirali smo električnu ploču i čuvali konstruiranu ploču, neuništivu zaluženu set od lijevanog željeza, uključujući roštilj i tiskanu ploču. Za nas, ploča za štednjak pokazala se neprocjenjiva – kuhamo mnogo namirnica u njoj, a ne preko imenjakovitih sendviča, a ovdje su moje prvih pet.

1. Slanina s prijateljima na sendvič

Slani sendvič spremni, stan-kao-ti-molimo skuhati slanine kuhati ni u kojem trenutku u panini press. Tisak omogućuje izravnu toplinu od vrha i dna, budući da zagrijavate poklopac na zasebnom plameniku prije uporabe. Bacon je spreman za oko 10 minuta, dobro izveden i savršeno hrskav, a poklopac znači manje štipa na vašem stovetopu.

Sendvič sa šunkom i sirom na žaru.

(Slika kredita: Coco Morante)

2. Veliki niz sendviča

Da, znam da je ovo beznačajna, ali osim tradicionalnih talijanskih panini, možete napraviti sendviče u obliku Cubano stila; toasted subs; i ubojica croque-monsieur, tune ili osnovno prženi sir. Većina sendviča se poboljšava dobrim tostom, a tiska pomaže da se sve sastojke ugradi u hrskav, kompaktan, lako umetnut sendvič.

3. Gravlax, narezane patlidžane i druga ponderirana hrana

Bez ikakvog uključivanja topline, tisak je već koristan. Ako možete dobiti svoje ruke na super svježi filet od lososa, pokušajte stvrdnjavati gravlax u hladnjaku u vašem panini pressu! Stavite ribu u posudu, a zatim obojite obje strane velikodušno s svježom kopricom, solom, šećerom, paprom i dobrom glugom akvarijata ili votke, a zatim ga sagnite poklopcem. Dva dana kasnije imat ćete izlječeni komad lososa, spreman za tanko rezanje i posluživanje. Ovo, očito, najbolje djeluje s pločicom za peći i težinom poput moje.

4. Pileće prsa bez bjelanjaka, odresci i kriške

Slično kao i ponderirana jela kao što su pollo al brick, kuhanje manjih rezova mesa u tisku čini ih gustom i sočan, s prekrasnim promašaj maraka za dizanje. Ako koristite štednjak za vatru, samo zagrijte poklopac i tavu kao i obično za kuhanje sendviča, zatim stavite svoje iskusno meso u posudu, stavite ga na vrh i prenesite cijelu stvar na pećnicu od 375ºF da kuhate kroz.

5. Povrće na žaru

Bez antipasto širenja je potpuna bez velikodušan hrpa mariniranog povrća. Budući da odlazite u mirisni okus stvarnog roštilja, razmotrite prelijevanje prstiju dimljene paprike ili dimljene soli na vrhu paprike, tikvice i narezanu patlidzaninu, nakon što ih bušite velikom količinom maslinovog ulja. Nakon kuhanja pospite malo crvenog vina ili balzamovog octa i završite.

Gdje kupiti štednjak Panini Press

  • Le Creuset Panini Press Skillet i Grill Set, 224,95 dolara na Amazon.com
  • Lodge Grill Pan i tisak, $ 60,40 i $ 30,70 na Amazon.com
  • Neplivena Panini pan s presvlakom, 99,95 dolara na Amazon.com

To su moji najdraži načini korištenja moje novine na panini! Unatoč svom imenu, svakako je multitasker u mojoj kuhinji.

Imate li jednu, i ako jeste, jeste li pronašli neobične koristi za to? Volio bih čuti za njih u komentarima u nastavku!