5 Pogreške koje treba izbjegavati pri proizvodnji maslaca

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Dok ja svakako uživam u torta dio kriške kolača ili cupcake, ja sam stvarno u njemu za buttercream. Ta gusta, slatkasta glazura donosi najslađi završni dodir tim desertima. Postoji nekoliko različitih stilova buttercream, no bez obzira na to što napravite, svakako izbjegavajte ove pogreške.

1. Polazeći od hladnog maslaca.

Ne samo da se hladni, tvrdi maslac dokazuju mnogo teže raditi, ali to bi moglo biti i razlog da se vaš krilatica ne skupe – bez obzira koliko dugo nastavljate miješati. Hladni sastojci također mogu ostaviti maslac s nagurenim ili krutom konzistencijom.

Slijedite ovaj savjet: Uvijek započnite s sastojcima sobne temperature – osobito kada je u pitanju maslac. Izvadite je iz hladnjaka 30 do 60 minuta prije nego što počnete da ga dovedete na sobnu temperaturu. Maslac treba biti savitljiv bez rastopljenja ili masnoće.

2. Korištenje nadomjestaka maslaca.

Kao što naziv implicira, maslac je značajan kao glavni sastojak ovog slatkog glazura. To je ono što daje buttercream strukturu, tako da se može lako cjevovod ili širiti preko tortu. Kada se odlučite za zamjenu, poput margarina ili skraćivanja, promijenit će okus, šuplji osjećaj i strukturu lužnjaka.

Slijedite ovaj savjet: Budući da maslac čini toliko puno krvi buttercream (jedna trećina do pola je maslac!), Držati se koristeći kvalitetan, neslan maslac. Koristite robnu marku koja vam je dobra, a još bolje ako ima visok postotak masnoće i niske količine vode.

3. Korištenje pogrešne vrste šećera za posao.

Kada je u pitanju stvaranje lužnjaka, svi šećeri nisu stvoreni jednaki. Zamijenite granulirani za šećer u prahu kada napravite klasični američki krilatice, i naći ćete se s super grickaju glazura. S druge strane, pokušavajući upotrijebiti šećer u prahu za kuhanu ili europski ljuštik, neće vam donijeti rezultat za koji se nadate.

Slijedite ovaj savjet: Prije početka, odlučite koji stil ovčjeg tijesta odgovara vašem desertu. Prilikom stvaranja američkog stola lizan, stick sa šećerom u prahu; lako se otopi u maslac, što rezultira glatkom konzerviranjem. Prilikom izrade leptira u europskom stilu, šećer se najprije kuha u sirup, pa je granulirani šećer najbolji izbor za obavljanje posla.

Više: Škola za pečenje Dan 7: Buttercream

4. Dodavanje previše tekućine.

Butterkream treba malo tekućine kako bi ga odgodio – mliječno ulje, okusom ekstrakt poput vanilije, ili čak dodir tekućine – ali kada imate previše tekućine, možete završiti s ovčjim tijestom koji je previše tanak i suh za rad s.

Slijedite ovaj savjet: Kada je konzistencija latentnog krastavaca upravo u pravu, može se lako rasporediti preko kolača i cijevi u ukrase koje drže oblik. Uzmi ga sporije prilikom dodavanja tekućina. Počnite s malom količinom i po potrebi dodajte još jednu žlicu u isto vrijeme. Mnogo je lakše dodati više tekućine po potrebi nego što je potrebno za popravak super tankih krastavaca.

5. Odustajanje na vašem slomljenom buttercreamu.

Dok se to može dogoditi s gotovo bilo kojom vrstom lužnjaka, to je najčešći kod sladolednih lužnjaka. Ako se lučinjak prekine, vjerujte mi – znat ćete. Masti i tekućina ne emulgiraju i imate mješavinu koja izgleda kao lumpy sir sa puno dodatnih tekućina. Moglo se dogoditi s razlika u temperaturi između sastojaka, ili možda iz ne sasvim kuhanja šećera dovoljno. U oba slučaja, ovo nije razlog da bacite svoj buttercream.

Slijedite ovaj savjet: Unatoč tome koliko loše izgleda da buttercream izgleda, nemojte odustati tako brzo – vrijeme može biti najjednostavniji popravak. Nastavite s miješanjem krastavaca još nekoliko minuta i vjerojatno će se sami vratiti zajedno.

Recepti maslaca

  • Kako napraviti osnovni glazura za glazuru
  • Klasična glazura krastavaca
  • Osnovno kuhano mlijeko za kuhanje
  • Kako napraviti svilenkast francuski maslac