5 pametnih savjeta za upravljanje potrošnjom u proračunu

Ovdje u Kitchnu vjerujemo da dobivanje kontrole nad svojim financijama počinje s hranom. Želite li uštedjeti na posebnom izletu? Ili možda pokušavate smanjiti studentski dug? Snažan pogled na vaš proračun trgovine može vam pomoći. Biti pametan kupac i planer može vam uštedjeti cijeli niz tijesta na duže staze.

Evo pet pametnih savjeta i alata za upravljanje potrošnjom u proračunu.

1. Odredite pravi proračun za vas s kalkulatorom potrošačke trgovine.

Najprije ćete procijeniti koliko ste već potrošili na namirnice za kućanstvo i dobili uvid u ono što biste htjeli potrošiti na hranu. Preporučujemo izračun kalkulatora za trgovine namirnicama kao što je ovaj, koji se temelji na Planu s niskim troškovima u poljoprivredi SAD-a za poljoprivredu. Postoji i jednostavan referentni grafikon koji je modeliran nakon istog izvješća.

2. Koristite sustav omotnice (i ostavite plastičnu ambalažu kod kuće).

Ako ste novi u proračunu, ovdje biste trebali početi. Ova uobičajena metoda proračuna koja se temelji na gotovini uključuje razdvajanje mjesečnih troškova u različite omotnice. Nakon što utvrdite koliko biste željeli provesti mjesec ili svaki tjedan na namirnicama, pohranite taj iznos kao gotovinu u omotnicu koju ćete nositi s vama dok ste u trgovini. Kad potrošite gotovinu koju ste procijenili, to je to. Obavezno ostavite plastičnu kuću kako biste provjerili koliko dobro radite.

Za dodatni izazov upotrijebite sadržaj ove omotnice prema blagovaonici. Iako ćete možda morati pohraniti više novčanih sredstava u ovoj omotnici kako biste pokrili svoje potrebe za blagovaonom, to vam može pomoći da procijenite koliko ćete potrošiti na potrošnju prema onome koliko potrošite za zalihe hladnjaka kod kuće.

3. Preuzmite aplikaciju za proračun.

Ako vam je potreban proračun koji je u pokretu kao i ti, pokušajte preuzeti jednu od dostupnih aplikacija za proračun. Sviđa nam se Mint, koja se sinkronizira s vašim bankovnim računom, pomaže vam u stvaranju proračuna, prati potrošnju, pa čak i gurkanje putem e-pošte prilikom prekomjerne potrošnje u određenoj kategoriji.

Pro tip: Svakako istražite značajke u aplikaciji za mobilno bankarstvo. Možda ćete vidjeti da aplikacija banke sadrži odjeljak koji prati vašu potrošnju u različitim kategorijama i omogućuje uređivanje vlastitog proračuna.

4. Prihvatite planiranje obroka.

Planiranje obroka i proračun idu ruku pod ruku. Nema pravog ili krivog načina planiranja obroka, a svatko ima drugačiji sustav, no web-lokacije poput planiranja za jelo mogu vam pomoći da kupite predmete koji su vam potrebni i da će tijekom tog tjedna ili mjeseca upotrijebiti kuhane domaće jela.

Planirajte recepte prikupljene s weba ili iz kuće i automatski se generirajte popis za kupnju na temelju jela koje ste odabrali. Popis za kupnju možete organizirati u trgovinama koje volite pregledavati; neki ljudi upotrebljavaju taj automatski generirani popis kako bi kupili uslugu online trgovine svojih omiljenih trgovina, kao što je Kroger’s Clicklist.

(Napomena: ova je stranica pretplata, no pokušajte ga besplatno 30 dana kako biste provjerili kako to funkcionira za vas.)

5. Koristite popis trgovine s mogućnošću ispisa.

Olovka i papir su još uvijek prijatelji. Bilo da ste obrok plan ili ne, korisno je napraviti popis. Prije odlaska u trgovinu, popunite svoj popis trgovina (volim koristiti ovaj ispis iz Day Designera) i nemojte zaboraviti staviti olovku u torbu. Dok ste u trgovini, zabilježite cijenu svake stavke koju podižete s popisa. To će vas voditi računa o vašim stavkama i njihovim troškovima.

  Što mogu učiniti s krizom?

Odvojite trenutak da dodate svoj popis prije nego što provjerite – kako vaš ukupni iznos uspoređuje s koliko biste potrošili?

Koje su vaše najbolje savjete i alate za proračun? Javite nam u komentarima!