5 nevjerojatnih načina da okusite svoj kokice

(Slika: Kelli Foster)

Budimo iskreni – kad se radi o kokicama, obična je stvar dosadna. Ne kažem da bih ga spustio, ali se samo osjeća malo slabo. Svakako, to je češalj faktor ide za to (ja ću to dati), ali nema okus ili pizzazz.

Nazovimo kokice što je to stvarno: brod s veličinom zujanja koji čeka da se napuni sve svoje omiljene okuse i preljev.

Nabavite popping

Svaka od ovih pet jednostavnih zdjela kokica započinje na isti način. Nabavite visoku lonac (poput velikog zaliha), zagrijte malo ulja, dodajte jezgre i pustite da sve popping izađe.

Za svaki ukusni kokica, to je ono što vam treba da biste započeli.

1/2 šalice kokice sjemenki + 2 žlice ulje kanole

Pola šalice zrna ne izgledaju kao puno, ali čini oko 10 šalica nakon što je sve popped. Dovoljno je popcorn popuniti jednu veliku zdjelu. To su pahuljasti, prozračni puffovi – vi ćete ih proći kroz trenutak.

Dodati 2 žlice uljane repice zajedno s nekoliko sjemenki kokice na veliku, duboku posudu i postaviti na peć na srednje toplo toplo. Ta malo jezgri su ključ znanja kada je ulje dovoljno vruće da bi dodalo ostatak. Kada prvi kernel pops, dodajte 1/2 šalice kokice u lonac. Pokrijte posudu sa zaslonom za prljanje, ili djelomično pokrijte poklopcem. Nježno potresite posudu da biste spriječili gorenje zrna i kuhajte dok se ne pojavi oko četiri ili pet sekundi. Do te točke, samo o svim jezgrama bi trebao biti popped.

Čitaj više

  • Kako Pop Popcorn na štednjak
  • Popcorn popping Savjet: Započnite s samo 3 kernela
  • Popping Popcorn Tip: Pokušajte ostaviti poklopac Ajar

Donesite okus

Kad je riječ o okusu vašeg kokica, nebo je granica. Kad popcorn završi iskakanje, odbaci ga u veliku zdjelu. Ulijte, iskrivite ili posipajte na preljevu, a zatim bacajte sve zajedno dok se kokica ne dobro obloži. Najvažniji savjet za aromatiziranje kokice, bez obzira na vrstu prerade koju koristite, jest da ga okusite kada je još toplo iz peći ili mikrovalova. Bilo da ga oblažite maslacem, uljem, otopljenom čokoladom ili začinima, pridržat će se i apsorbiraju najbolje kad je kokica još topla.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Smeđi maslac Popcorn

Čini oko 10 šalica

Za snackere s slatkim zubima, ovaj kokica je vaš san ostvaren. Žetoni od maslaca ne sadrže svijeću. Smeđi smeđi maslac i slatki med čine prilično par – pogotovo kada se kombiniraju s dodirom soli.

Pripremite kokice kako je rečeno gore. U maloj tavi smeđe 1/4 šalice Neslani maslac. Izvadite iz vrućine i umutite u 1/4 šalice med i 1/2 čajnu žlicu sol. Prosijati preko zdjelice kokice i promiješati dok kokica nije dobro obložena.

Čitaj više: Osnovne tehnike: Kako smeđi maslac

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Chili sira Popcorn

Čini oko 10 šalica

Zato što je sirovi kokica potpuno neodoljiva. Hranjivi kvasac je tajni sastojak koji vam donosi super “sirev” kokice bez, pa, sira.

Pripremite kokice kako je rečeno gore. Rastopiti 1/4 šalice Neslani maslac u tavi. U maloj posudi umutite zajedno 1/2 šalicu hranjivi kvasac, 1 čajnu žlicu čili prah, i 1/2 čajnu žlicu sol. Smrskajte maslac i pospite mješavinu prehrambene kvasca preko kokica, i promiješajte dok se kokica ne dobro obloži.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Matcha i tamna čokolada s morskom soli

Čini oko 10 šalica

Ovo je vrsta kokice koju jednostavno ne možete prestati jesti – i to je lijepo, za dizanje. Nemojte zaboraviti crvenu morsku sol; to stvarno čini bogata, intenzivna matcha i tamne čokolade ističu.

Pripremite kokice kako je gore rečeno. Kombinirajte 3 unce dobre kvalitete tamna čokolada i 1 žlica kokosovo ulje u malom loncu, i rastopiti se na laganoj vatri, stalno miješajući. Pospite 2 žličice matcha prah preko kokica i promiješajte dok se kokice dobro oblože. Prosijati rastopljenu čokoladu preko kokica i posipati 1 čajna žličica pjegavu morsku sol. Jedite odmah ili se ohladite u hladnjaku 10 minuta da pustite čokoladu.

Čitaj više: Vrijeme je da pokušamo Matcha

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Popcorn od paprike

Čini oko 10 šalica

U redu, tako da nećete pogriješiti svoju zdjelu kokice za svjež koplje koplja koplja, ali na vrhu s zesty biljka i začina spoj, ovaj ukusan kokica je sljedeća najbolja stvar.

Pripremite kokice kako je gore rečeno. U maloj zdjeli, umutiti zajedno 2 žličice zemljani korijander, 2 žličice sušeni kopar, 1/2 čajna žličica mljeveni senf, 1/2 čajne žličice češnjak u prahu, 1/2 čajna žličica luk luka, 1/2 čajna žličica sjeme celera, 1/2 čajna žličica limunska kiselina, i 1 žlica sol. Rastopiti 1/4 šalice Neslani maslac preko niske topline. Potopite maslac i pospite mješavinom biljaka preko kokica, a zatim promiješajte dok se kokice ne dobro oblože.

Čitaj više: Kakav je posao s limunskom kiselinom?

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Kolačići i kremasti kokice

Čini oko 10 šalica

Ovaj slatki kokica, obložen mješavinom otopljene bijele čokolade i zdrobljenih Oreo kolačića, gdje se sudaraju snack jela i desert – i to je stvarno ukusno!

Pripremite kokice kako je gore rečeno. Kombinirajte 10 unci bijela čokolada i 2 žlice kokosovo ulje u malom loncu, i rastopiti se na laganoj vatri, stalno miješajući. Prosijati rastopljenu čokoladu preko kokica, na vrhu sa 12 zdrobljenih Oreos (1 rukavac), i zatim promiješati dok dobro premazani. Jedite odmah ili se ohladite u hladnjaku 10 minuta da pustite čokoladu.