5 načina za spremanje domaće sladoled

Kako stvoriti sladoled od sladoleda bez slada

(Slika: Emma Christensen)

Znači, konačno ste krenuli da povučete svoje sladoledne kekse iz dubine kuhinjskog ormarića i spremni ste za ukrašavanje ove hladne, kremaste poslastice. Pored sužavanja mogućnosti okusa (toliko mnogo izbora!), Postoji još jedan zadatak pri ruci: pronalaženje prave kontejnera za spremanje sladoleda. Evo pet opcija koje obavljaju posao.

(Slika kredita: Zak)

1. Specijalni sladoledni kontejner

Postoji specijalizirani proizvod za gotovo sve, a to uključuje i spremanje svježeg svježeg domaćeg sladoleda. Ti plastični spremnici su čvrsti i mogu se ponovno koristiti, a dolaze u različitim oblicima i veličinama.

No, s tim je rekao, ne znate potreba ove vrste kontejnera za pohranu domaće krema – postoje mnoge opcije koje vjerojatno već imate u vašoj kuhinji.

Kupujte: 3 višenamjenski spremnici za vašu domaću sladoledu

2. Kontejneri s plastičnim kontejnerima za zamrzavanje

Znaš one kontejnere Tupperware ili Rubbermaid koji upotrebljavate za zatvaranje juhe i ostalih jela u zamrzivaču? Oni rade jednako dobro za skladištenje sladoleda, a oni su puno jeftiniji od onih specijalnih kontejnera. Dodatni bonus: Čvrsti su i dobro su se stani, pa moj zamrzivač ostaje organiziran.

Pokušao sam 17 Talenti gelato okusa i postavio ih

(Slika: Talenti Gelato)

3. Stari spremnik sladoleda

Ovo je samo još jedan razlog za ljubav one pive od gelata i sorbeta koje dolaze u plastičnim pintovima: Posude su potpuno ponovno iskoristive. Nakon što uklonite ono što je unutra, dobro operite spremnik, a zatim ga napunite svježim sladoledom. Iako je spremnik zatvoren poklopcem, ipak je dobra ideja dodati sloj od plastičnog ili voskom papira preko površine. Nažalost, ovi spremnici od kartona nisu na poslu za još jedan spin u zamrzivaču.

  Recept: Slow Cooker Lemon-česna piščančja prsa

Kako napraviti ne-Churn sladoled

(Slika: Emma Christensen)

4. Pan za hranu

Najbolja stvar oko skladištenja sladoleda u tavi za keksa je njezin oblik. Ta dugačka četverokutna posuda čini nevjerojatnu stazu za skočni sladoled, a lako je sakriti u zamrzivaču. Standardna tava od 9×5 inča – za metal ili staklo – može držati do četiri pjene sladoleda. Iako su hermetični spremnici općenito najbolji, to je još uvijek solidna opcija, sve dok prekrivate i zamotajte sladoled dobro. Pritisnite komad plastične folije ili papira od voska iznad površine sladoleda, a zatim dobro umetnite cijelu posudu s plastičnom folijom kako biste spriječili kristalizaciju i spaljivanje zamrzivača.

(Slika: Joe Lingeman)

5. Pie Pan

Kolačići su plitki s velikom površinom, što ih čini idealnim za ljuštenje, a standardna pita od 9 inča ima oko dva pina sladoleda. Dok su hermetični spremnici općenito najbolji, to je još uvijek solidna opcija sve dok prekrivate i zamotate. Pritisnite komad plastične folije ili papira od voska iznad površine sladoleda, a zatim dobro umetnite cijelu posudu s plastičnom folijom kako biste spriječili kristalizaciju i spaljivanje zamrzivača.