5 načina korištenja vašeg nizozemskog pećnice u pećnici

Piletina u kokosovoj mliječi s limunfromom

(Slika: Sara Kate Gillingham)

Kada je u pitanju posuđe, nizozemska peć je investicija koja je potpuno isplata. Uvjeren sam da nema ničega što ovaj moćni lonac ne može, a ja ga koristim više nego bilo koji drugi u mojoj zbirci. Kao i većina lonaca to je šupljina na ploči za pećnicu, ali njegova jezgra od lijevanog željeza znači da može (i treba!) Također biti korištena u pećnici.

1. Brašno meso i povrće

Svaki put kad krenem na dugotrajni proces brašna mesa ili povrća, nizozemska pećnica je prva stvar koju uvijek stižem jer se može bez problema spajati između peći i peći. Braising je niska, spora metoda kuhanja koja počinje na stovetopu – obično sa searing – zatim prelazi u pećnicu gdje je recept završi preko niske temperature.

Nabavite recept: Piletina u kokosovoj mliječi s limunfromom

(Slika: Joe Lingeman)

2. Stews

Nizozemske pećnice idealne su za izradu svih vrsta peći. Prije par godina napravio sam recept za prženje koji je zahtijevao da se najveći dio kuhanja dogodi u pećnici. Što više razmišljam o tome, to je više bilo smisla; to stvarno nije sve što je drugačije od braising. Sada kuham sve ostatke u pokrivenoj nizozemskoj peći u pećnici ne više od 300 ° F ili što god kuhanje vrijeme recept označava.

Probaj: Kako napraviti najbolju pire od govedine od nule

3. Piletina za pecivo

Postoji mnogo načina na koje možete peći piletinu, a nizozemske pećnice su gotovo savršeno posuđe za kuhanje sočne, crvenkaste kože. Kuhajte ga samostalno ili napunite dno posude s krevetom od debelog korjenastog povrća.

Napraviti: Kako skuhati piletinu

Kako kuhati grah u pećnici

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

4. Grah

Postoji nekoliko načina kuhanja sušenog graha, svaki sa svojim zaslugama, od kojih jedan koristi nizozemsku pećnicu da ih kuha u pećnici. To je hands-off proces koji proizvodi jednolično kuhane grah koji vjerojatno neće puknuti i spreman za oko dva sata.

Probaj: Kako kuhati grah u pećnici

(Slika: Sara Kate Gillingham)

5. Kruh

Vaša nizinska pećnica se čak može koristiti za pečenje kruha od kvasca koji se završava hrskavom, ispucanom korom i jastučićima meke iznutrice.

Napraviti: Kruh bez kukuruznog pšeničnog zrna

5 velikih nizozemskih peći

  • Le Creuset 3,5-kvartni široki ovali francuski peć, 180 dolara na sanduku i bačvu
  • Lodge 6-Quart Lodge Color enamel Nizozemski pećnica, 50 dolara
  • Staub 4 1/4-quart Oval Dutch Ovens, 280 dolara
  • Mreža za hranu 5.5-qt. Enamelirani željezni valjak Nizozemski, 100 dolara u Kohl’s
  • Emile Henry Okrugli Nizozemski peć za 7-kvart, 186 dolara