5 načina kako napraviti bolje zdjelu zobene kaše u mikrovalnom tijelu

10 Slatki i sladokusni načini na vrhu vaše jutarnje zobene pahuljice

(Slika kredita: Leela Cyd)

Iako ništa nije bolje od zobene pahuljice kuhane preko peći, ponekad je kuhanje u mikrovalnoj pećnici najbolja (ili možda samo) opcija. Bez obzira na razlog, mikrovalna pećnica može proizvesti zadovoljavajuću zdjelu zob. Ako znate nekoliko trikova, to može proizvesti čak i ukusniji nego što ste mogli zamisliti.

1. Koristite mlijeko.

Zobena kaša s mlijekom nije samo bogatija i ekstra kremasta, već je i veća u bjelančevinama i time još više rebrasta. Zamijenite vodu 100 posto s mlijekom, ili jednostavno koristite kapljice ako još želite neku kremastost, ali volite manje bogate. Također možete koristiti bilo koji ne-mliječni mlijeko koje želite, kao što su kokos ili badem.

2. Dodajte pire bananu.

Izbacite izuzetno zrelu bananu na dnu svoje zdjelice prije dodavanja zobi i tekućine. Umiješajte sve zajedno na pola puta kroz mikrovalno tkivo da biste bili sigurni da pire voće ravnomjerno prekriva zob. Banana ne samo da doda prirodnu slatkoću, nego također daje mješavinu izuzetno utješne teksture.

3. Posipajte u začinima.

Dodavanje začina u zdjelu zobene pahuljice prije kuhanja – bez obzira na to da lišite cimet ili nešto malo jedinstveno kao zemlja kardamom – osigurava da će se zagrijati i uliti u svaki ugriz zobene pahuljice.

4. Umiješajte u suhom voću.

Umiješajte svoju omiljenu mješavinu sjeckanog sušenog voća prije nego što mikročastite zobene pahuljice. Ne samo da će se rasplamsati dok kuhaju u vrućoj tekućini i zoboj smjesi, već će također iznijeti neke prirodne slatkoće u zdjelu. Marelice i sušene trešnje su neke od naših favorita.

5. Dodajte žlicu maslinovog ulja.

Baš kao i pire od banane, dodajte žlicu vašeg omiljenog orahana – maslac ili badem – na dno posude prije dodavanja zob i tekućine. Dajte ga promiješati na pola puta kroz kuhanje da ugravi rastopljeni maslac orahova u smjesu ravnomjerno. Ne možemo govoriti dovoljno o kombinaciji oba pire banana i maslac. (I čokolada.)

Što se ujutro događa u vašoj zdjeli od zobi?