5 načina da koristite grickalice izvan vaših koktela

Čak i ako ne tresti ili uzbuđivati ​​brojne koktele kod kuće, možda ćete imati bocu aromatskih grickalica koja se nalaze u stražnjem dijelu ormarića s pićem za povremeni Old Fashioned ili Manhattan koju vi ili gosti za večeru žudite. Dok su grickalice najviše kod kuće u koktelima, njihov kompleksan okus čini ih idealnim kandidatima za ne samo ostala pića, već i hranu.

Evo pet pametnih načina za uzimanje mrvica izvan kočije.

1. Zamijenite ih za ekstrakte u pečenim proizvodima.

Gurnite stranu ekstrakta vanilije u korist grickalica da biste dobili pečene robe iznenađujuće twist. Budući da mrvice nemaju potencijal da budu nadmoćni, pokušajte se prebaciti u crticu ili dvije za polovicu iznosa ekstrakta koji se zove kao polazište. Orange pikantni su lijepi u bilo kojem citrusa temelji tretirati kao limun pita, ili pokušajte Angostura grickalice u nešto bogato i chocolatey poput flourless torta.

2. Gurnite ih kokicama.

Popcorn je prazan škriljevac za ukusne dodatke, poput začina, sira, pa čak i čokolade. Dodavanje bitters u mix je jedinstvena ideja koja radi. Ugrađujući ga u rastopljeni maslac koji je drizzled preko kokica pomaže smanjiti bogatstvo maslaca dodajući dodir složenosti koju ne biste očekivali.

Nabavite recept: Bitter rasprostranog kokica iz divnog stola

(Slika kredita: Jenny Huang)

3. Tresti ih u limunadu ili sok.

Odmah smjesti da hladno staklo limunade bude preciznije s nekoliko crtica ukrašavanja. Klasična Angostura ili Peychaud’s grickalice će pretvoriti piće prilično sjenu ružičastu – ili potražiti nešto malo jedinstveno poput lavande branje dodati lijepu cvjetnu notu na staklo.

Čitaj više: 3 načina kako se ukrasiti limunada sa samo jednim sastojkom

4. Upijajte med i javorov sirup.

Stari običaji-inspirirani palačinke, bilo tko? Mala Angostura u vašem javorovom siruru (opskrba bourbon po izboru) i ti si na putu. Također možete dodati nekoliko crtica meda u med za čaj ili jogurt; ona i suprotstavlja i uravnotežuje ove zaslađivače.

(Slika kredita: Lauren Volo)

5. Dodaj ih u krvi za tekućinu za voće.

Bilo da krivete kruške za lagani desert ili nadograđeni doručak, dodajte nekoliko crtica od mrvice u tekućinu za krvarenje, budući da voće simetrira. Klasični aromatični sokovi, poput Angostura, imaju note cimeta, klinčića i kardamoma koji se vrlo dobro igraju s ukusnim voćem.

Dajte još nekoliko sjajnih ideja: 5 jela koja su bolja od koktela

Imate li vlastiti pametan način korištenja crtice mrvica izvan kočije? Dijelite – voljeli bismo više ideja!