5 malih, jednostavnih zalogaja iz avokada

(Slika kredita: Jessica Goldman Foung)

U slučaju da niste čuli, avokado je dobar okus. I jeste li ih koristiti za izradu guacamole ili sve popularnija avokada tost, oni također napraviti veliki zalogaj. Zato, danas, želim dublje pogledati u avokadovu torbu trikova i pokazati vam što drugo to plod može učiniti – osim što bi se razbijalo u kremasto širenje.

Gotovo svi ovi ugrizi su sirovi i ne zahtijevaju kuhanje ili topline (hooray!), Što znači da su savršena ljetna jela kako bi se na toploj večeri ili prevozili u potluck (jer ne trebaju rashlađivanje). Ali napomena: Najbolja je praksa da napravite bilo koji avokado jelo dan kada ga namjeravate jesti, budući da će avokado postati smeđe s izloženosti zraku. No, stisak sok od limete ili bilo koji od tih trikova pomoći će zadržati te grickalice zelenim bojama.

(Slika kredita: Jessica Goldman Foung)

Avokado odijevanje

S brzim vrtlogom u mješalici ili procesoru hrane, možete pretvoriti avokado u svilenkastu zavodnicu koja nadopunjuje bilo što od jednostavne blagdanske salate do vašeg sljedećeg crudité pladnja – ili čak golemog pita papaya. Jednadžbu možete zadržati jednostavnim s malo octom i maslinovim uljem, ili osvježiti s cilindrom i vapnom. Idite na stazu Goddess, ili se malo zacrnite s tahini i sok od limete.

(Slika: Heather Christo)

Punjeni avokado

Razgovarajte o višenamjenskom! Puno avokado ne samo da je za ukusno zabavno; oni također čine jednostavan (i eko-friendly) čišćenje, jer oni stojite u za zdjelu. Jednadžba za napitak avokado je ludo jednostavna: Koristite žlicu za izbušivanje većine avokada i pomiješajte ostatak avokado “meso” sa svojim omiljenim salsa (kukuruz, grah i rajčica!), Ceviche (škampi i mango! ), ili sastojci salate (orasi, bosiljak i plavi sir!). Zatim stavite sve natrag u avokado i poslužite.

Stavite jedan avokado za brzi snack ili lagani prijenosni stolni ručak, napravite mnoge za zabavu ili postavite cijeli punjeni avokado bar tako da ljudi mogu ispuniti svoje zdjele avokada kako žele.

(Slika kredita: Jessica Goldman Foung)

Lubenica Avocado Skewers

Za nešto zabavno, šareno i svjež, pokušajte upariti osvježavajuće kockice lubenice s kremastim krugovima avokada. Možete se miješati u veliku zdjelu, kao salatu ili ih iskočiti za pojedinačne dijelove. Zatim vrh s limunom, sokom od limete i malo čili paprom.

(Slika kredita: Jessica Goldman Foung)

BLTA šalice za salate

Popunite kruh za svoj sljedeći piknik ručak ili potluck i pokušajte staviti sve svoje omiljene BLTA sendvič pričvršćenja u čvrstu salatu cup umjesto. Ne samo da ovo olakšava najdraži ručak, već čini veliki putnički snack bez mokrih ugriza. Tradicionalno možete zadržati slaninu, ili se igrati zamjenom repe ili grahom za “B” u BLTA. Koristite malu rančevu odjeću na vrhu sve to, ili, naravno, dvaput na “A” s jednim od gore spomenutih avokado dressings.

(Slika kredita: Jessica Goldman Foung)

Avokado kokosovo pržene krumpiriće

Jednostavno se nisam mogao natjerati da obavim avokado, bez da govorim o avokado krumpirićima. Uobičajeno je Panko ili krušna mrvica s kremastim avokadnim kriške, a zatim dobivate onaj tanki vanjski dio, ili pržite u vrućem ulju ili pečite u pećnici. Ali za još zdraviju i bržu verziju pokušajte premazati avokado prvo na malo sokova od limete i meda (ovdje sam koristio đumbira meda), a zatim kovitlati krumpiriće u toasted kokos za nešto svjetlo, nutty i tropical. Da ne spominjem jaje, ulje i bez peći.