5 jela koja su bolja od koktela

Salata od citrusa s medom i mirisom

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Ako kušate koktele kod kuće, znate da je dobra bočica grickalica jedan od osnovnih stvari koje treba imati pri ruci. Bitters su koncentrirana mješavina alkohola, bilja, aromata i začina – možda ste čuli za Peychaudova ili Angostura?

Biljni biljezi koje grickalice donose na stol pomažu da zaokružuju okuse mnogih koktela, a poslije podne koristim malo u mojoj seltzerovoj vodi kao pokupiti. Maštari se rijetko koriste za kuhanje ili pečenje, ali mnogi kuhari i domaći kuhari misle da je krajnje vrijeme ovo promijenjeno!

Kako napraviti domaće grickalice

(Slika: Emily Han)

Došla sam na dva puta ovoga tjedna dvaput u Seattleu: prvi put sam bio u čokoladnom tartufu, a drugi u ljetnoj juhu od rajčice. Zanimao sam se o tartufu i skeptičan o juhu, ali stvarno su ukusni s složenim, dobro zaobljenim okusima i samo najmanjim poljupcem biljnih biljega.

Mislila sam da je krajnje vrijeme da istražite druge načine na koje ljudi koriste grickalice u restoranima (i domu) kuhinjama, pa imamo pet načina da ih koristite u svakodnevnom kuhanju!

Recept: Pita od pita od dvostruke kore

(Slika: Nealey Dozier)

1. Pita

Najprije sam čuo za ideju korištenja grickalica u pite kad sam posjetio Brooklyn pie shop Four and Twenty Blackbirds. Oni rade slanu pjenu od karamela od jabuka koja je napravljena s crticom gorka u punjenju za dodatak oomph okusa. Iako ništa o kolačiću ne uklapa previše biljni ili “gorko” sam po sebi, ima vrlo dobro zaobljen okus i imam uvjerenje da ga šteti stvarno pomažu da rastopiti potencijalno vrlo slatki karamel.

→ Dobijte recept: Dvokrevetna pita od jabuke

2. Juhe i pire

Juhe i pire su savršeno vrijeme za eksperimentiranje s dodatkom nekoliko crtica biljnog okusa. Osobno sam koristio grickalice u juhu od leće prije i volio rezultat – lijepo je da možete početi vrlo polagano i konzervativno i jednostavno eksperimentirati na taj način prije odlaska all-in.

→ Dobijte recept: Proljetna juha od lukova s ​​češnjaka – Epikurno

(Slika: Rita Held)

3. umaci

Poput juhe ili špinata, umaci se trebaju koncentrirati na povećanje okusa, pa zašto ne bi išlo veliko s nekoliko cjepanica mljevenja? To zasigurno ovisi o umaku i tome što se poslužuje, ali sokovi često mogu zaokružiti teže okuse citrusa ili dati kremasti umaci lagani poticaj okusu.

→ Dobiti recept: šparoga s toplom angosturskom majonezom – Jednostavno kuhajte

4. salata odijevanja

Počela sam koristiti grickalice kao kiselinu u salatnim tijestima – samo se nekoliko trese u vinaigrette s maslinovim uljem i malo senfom i solju, a mi smo u poslu. Ali mnogi kuhari i kuhari prije mene postali su još kreativniji s briljantnim načinima uključivanja grickalica u salate za salate za povrće i voće.

→ Pripremite recept: Citrus salata s medom i pirtima

5. Sladoled

Zahvaljujući mliječnoj masti, sladoled doista ima okus. Znaš ovo ako ste ikad zalijevali bilo koje bilje ili aromate u mlijeku prije nego što se odmaknete. Bitters nije iznimka; lijepo okusi sladoled (upozorenje: malo ide dug put).

→ Dobijte recept: Sladoled Peychaud’s Bitters od Čokolade od mesa

Više o gorčinama

  • Kako napraviti domaće grickalice
  • Osnove koktela: Sve o gorkama
  • Overindulged? Isprobajte kap od gorka