5 Cocktail-Inspired Jello Fotografije

(Slika: Kelli Foster)

Ako se osjećaš zima sredinom zime, nisi sama, ne dugo. Naravno, možete se pokušati razveseliti šalicom vrućeg kakao, ali neki dani samo pozivaju na nešto malo jače.

5 Cocktail-Inspired Jello Fotografije

Sjećaš li se onih jello metaka koje si bacio natrag u koledž? Znaš, one izrađene od kombinacije jarkih pakiranja i jeftinih alkoholnih pića (teških na piću)? Pa, ovi jello snimci nisu slični onima.

Za početak, to nisu sve o piće. Da, svi imaju piće, ali više je o preobrazbi omiljenog koktela u čudan, jiggly, fun-to-slurp tretman. Također, preskakamo okusom Jell-O u korist običnog želatinskog praha jer znamo da postoji obilje okusa koji se može naći negdje drugdje.

Moulding Shots

Kada je riječ o oblikovanju i oblikovanju vaših jello snimaka, imate pred vama neke opcije – i ne govorim o sićušnim papirnatim ili plastičnim čašama.

Silicijski plijesni, mini kolačići za muffine i ladice s ledenim kockama dat će vam snimke s veličinom ugriza koje su spremne za izlazak. Također možete koristiti kolače ili okrugli ili četverokutni kolač za pečenje, a zatim rezati snimke po veličini po vašem izboru ili izbacite kolačiće (moja omiljena metoda). Bez obzira na vrstu papira ili plijesni koju koristite, ne zaboravite dati lagani premaz za kuhanje. Većinu ćete ga izbrisati, a preostali ostatak neće utjecati na okus metaka; to je super korisno kada ih un-molding.

Vaš Jello Shot Predložak

Bez obzira koji od tih jello snimaka koje napravite, svi oni slijede isti predložak i proces. Pazite na količinu alkohola; to će se razlikovati od recepata do recepta – baš kao što bi to bilo uz koktel.

Iako se u svakom receptu možete vratiti na alkohol, ako vam je draže blaga slika, ne preporučujem vam dodavanje više. Alkohol utječe na to kako jello postavlja, a prekomjerno stvaranje pretjerano mekog metak koji možda nije u potpunosti postavljen.

Bezalkoholna tekućina + tekućina + želatinozni prah

Pripremite mini kolač od kolača ili silikonski kalup lagano prskanjem sa sprejom za pečenje, a zatim obrišite svaku jažicu papirnatim ručnikom tako da ostaje samo slaba ostataka masti.

Pomiješajte bezalkoholnu tekućinu s 1/2 šalice vode u malom tavanu. Pospite gelatinom preko vrha i pustite da sjedite 5 minuta, ili dok se želatina ne omekša i površina tekućine bude naborana.

Toplo se zagrijava, uz miješanje dok se želatina potpuno ne otopi, 2 do 3 minute. Ne dopustite da smjesa kuhati. Da biste provjerili je li želatina otopljena, utrljajte tekućinu između prstiju; ako se osjeća sklisko i glatko, spremna je.

Izvadite tavu od vrućine i umutite u tekućinu.

Ispunite mini kuhalište za muffin ili silicij sa smjesom. Chill u hladnjak za četiri sata, ili do skup. Izvadite iz hladnjaka i pustite da sjedite na sobnoj temperaturi 15 minuta, a zatim podvucite dno posude ili plijesni u toploj vodi u koracima od 10 sekundi sve dok se jello snimke ne izlaze lako kada se lagano okrenete ili lagano pritisnete palcem.

Držite ohlađen dok ne budete spremni za posluživanje.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Fotografije Margarita Jello

Stvara otprilike 16 (jedan unci) snimaka

Baš kao i piće, ovi jello snimci pakirani su sa slatkim i tangy aromom vapna, plus lijep balans tequila. Naravno, kakva će margarita biti bez soli?

Pripremite kalup prema gore navedenim uputama. Pomaknite se zajedno 1/2 šalice voda i 1 čašu limeade u malom tavanu. Pospite 2 paketa od želatina u prahu preko vrha i pustite da sjedite 5 minuta ili dok se želatina ne omekša i površina tekućine bude naborana. Toplo se zagrijava, uz miješanje sve dok se želatina potpuno ne otopi. Izvadite iz vrućine i umutite u 1/2 šalicu tekila i 1/4 šalice Cointreau. Ukrasite morskom soli prije posluživanja.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Fotografije Cosmo Jello

Stvara otprilike 16 (jedan unci) snimaka

Preskočite martini staklo – ove su brusnice i limeta kozmosa jedite prstima.

Pripremite kalup prema gore navedenim uputama. Pomaknite se zajedno 1/2 šalice voda, 3/4 šalice Sok od brusnica, i 1/4 šalice sok od limete u malom tavanu. Pospite 2 paketa od želatina u prahu preko vrha i pustite da sjedite 5 minuta ili dok se želatina ne omekša i površina tekućine bude naborana. Toplo se zagrijava, uz miješanje sve dok se želatina potpuno ne otopi. Izvadite iz vrućine i umutite u 1/2 šalicu votka i 1/4 šalice Cointreau. Ukrasite limunom prije posluživanja.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Plodovi s limunom

Stvara otprilike 16 (jedan unci) snimaka

Baš kao i imenjak pića, ti snimci su super limemi s lijepim ravnotežom slatkih i tart flavors.

Pripremite kalup prema gore navedenim uputama. Pomaknite se zajedno 1/2 šalice voda, 1 šalica sok od limuna, i 2 žlice superfini šećer u malom tavanu. Pospite 2 paketa od želatina u prahu preko vrha i pustite da sjedite 5 minuta ili dok se želatina ne omekša i površina tekućine bude naborana. Toplo se zagrijava, uz miješanje dok se želatina i šećer potpuno ne otopi. Izvadite iz vrućine i umutite u 1/2 šalicu votka i 1/4 šalice Cointreau. Ukrasite s limunovim šećerom prije posluživanja.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Tamni i olujni Jello Shots

Izrađuje oko 12 (jednoslojnih) snimaka

Ovi mali ugrizi daju bušenjem pikantnog piva od đumbira, naznakom tankog vapna i bogatim, pušenim udarom tamnog rumusa.

Pripremite kalup prema gore navedenim uputama. Pomaknite se zajedno 1/2 šalice voda, 1 šalica đumbirovo pivo, i 2 žlice sok od limete u malom tavanu. Pospite 2 paketa od želatina u prahu preko vrha i pustite da sjedite 5 minuta ili dok se želatina ne omekša i površina tekućine bude naborana. Toplo se zagrijava, uz miješanje sve dok se želatina potpuno ne otopi. Izvadite iz vrućine i umutite u 1/4 šalice tamni rum. Ukrasite limunom prije posluživanja.

(Slika: Kelli Foster)

(Slika: Kelli Foster)

Bellini Jello Fotografije

Stvara otprilike 16 (jedan unci) snimaka

Ovaj klasični pjenušac za piće može biti još bolji kada se poslužuje na tanjuru. Odvojite odabir između pjenušca, šampanjca ili prosecco.

Pripremite kalup prema gore navedenim uputama. Pomaknite se zajedno 1/2 šalice voda, 1 šalica sok od breskve ili pire, i 1 žlica superfini šećer u malom tavanu. Pospite 2 paketa od želatina u prahu preko vrha i pustite da sjedite 5 minuta ili dok se želatina ne omekša i površina tekućine bude naborana. Toplo se zagrijava, uz miješanje dok se želatina i šećer potpuno ne otopi. Izvadite iz vrućine i umutite u 1 šalicu pjenušac, prosecco ili šampanjac. Podijelite 1 kockice breskva između jažica kalupa prije punjenja tekućinom.