5 Brže načine kako napraviti tjesteninu za večeru

Kako napraviti umak od marinara

(Slika kredita: Leela Cyd)

Kuhanje malo lonca tjestenine već je noćni spasitelj – obično je prilično brz i uvijek je mnoštvo – ali što ako cijeli proces bude još brži? Istina je, možeš.

Prepustivši neke od najosnovnijih pravila za kuhanje tjestenine i tražeći trikove za kuhanje na putu, možete dobiti svoju večeru za tjesteninu na stol u još manje vremena nego što ste ikad mogli zamisliti. Evo kako.

1. Kuhajte umak i tjesteninu zajedno.

Zagrlite tjesteninu s jednom posudom i gledate na večeru za 20 minuta, a još manje zbrke za čišćenje. Bacajte suhu tjesteninu, češnjak, pečenu crvenu papriku i suncem sušene rajčice u veliku posudu s vodom i pustite cijelu čašu da kuhate. Kuhajte dok tjestenina nije al dente, a preostali sastojci zgušnjavali su kako bi oblikovali okusan umak.

Nabavite recept: Tjestenina s pečenim crvenim paprima, sušene rajčice i Brie

2. Koristite manje vode.

Možda ste čuli da trebate kuhati tjesteninu u puno vode – mnogi predlažu da četiri do šest četvrtine vode za jednu šaku tjestenine – ali čini se da zauvijek može trajati tako velika količina vode da valjanje kuhati.

Vi zapravo ne trebate koristiti toliko vode; manje vode dolazi do kuhanja puno brže. Umjesto toga, pokušajte upotrijebiti manju posudu s dovoljno vode za pokrivanje tjestenine. Ako kuhate duge rezance poput špageta, idite na veliku posudu za napuhivanje ispunjenu vodom, koja će se lagano uklopiti u tjesteninu umjesto lonca.

3. Odaberite manje, tanji oblici.

Manji ili tanji oblici tjestenine kuhaju brže od većih, debljih oblika. Idite za mršavu anđeosku kosu umjesto spageta ili linguina; kuha u samo četiri do pet minuta umjesto devet do deset godina. Ili pokušajte srediti rigatoni umjesto redovitih rigatoni; to je pola duljine redovitih rigatoni pa je potrebno nekoliko minuta manje kuhati.

Nabavite recept: Pocrnio pile s kremastom kosom

4. Nemojte kuhati.

Zapravo, ni morate čekati da se voda prokuha. Iako to tehnički ne znači bržu tjesteninu, to će učiniti za pametniju tjesteninu. Umjesto toga stavite svoju tjesteninu u hladnu vodu, stavite posudu u kuhanje, a zatim isključite vrućinu i držite posudu pokrivenu. Tjestenina će kuhati u istoj količini vremena, ali sada ne morate čekati da se kuhati vode prije dodavanje tjestenine.

5. Odlučite se za svježu tjesteninu.

Ne samo da vam twirling vilica svježe tjestenine odmah vas prevozi u Italiju, ali je i brža opcija od sušenog. Svježa tjestenina kuha u samo četiri do pet minuta. I dok je sve zabavno napraviti od nule, to naravno neće vam uštedjeti ni u kojem trenutku. Umjesto toga samo pokupite svježu tjesteninu u trgovini ili na talijanskom tržištu.

Saznajte razliku: Suha tjestenina protiv svježe tjestenine