4 jednostavna načina za savršeno okrugli kolačiće

(Slika: Christine Gallary)

Iako nikada ne bih skrenuo s kolačića u obliku nepropisnog kola (i dalje je kolačić), radije bih pokušao napraviti kolačiće što je više moguće ako ih dajem ili ih dovedem na zabavu. A za sendvič kolačiće, također je vaša prednost da ih sve izgleda točno isto jer ih uparivanje.

Evo četiri jednostavna načina za savršeno krugove kolačića!

(Slika: Christine Gallary)

1. Koristite valjke za papirnate ručnike kao remen

Prilikom izrade kolačića ili kolačića za slice i pečenje, obično prevucite tijesto kolača u čašu i hladi se prije odrezivanja i pečenja. Čak i ako je registar savršeno okrugli, on će se lagano poravnati kada se stavi u hladnjak ili zamrzivač.

Jednostavan način borbe je korištenje kartonsko središte role papirnatih ručnika. Otvorite ga škarama, stavite svoj zapis kolačića u tijesto, a zatim chill – log će ostati savršeno okrugli!

(Slika: Christine Gallary)

2. Koristite kružne kolačiće

Ako imate kružne kolačiće ili prstenasti plijesni, upotrijebite ih za savršeno krugove kolačića iz uklopljenog kolačića. Posebno bih preporučio ovu metodu prilikom slaganja sendvič kolačića, gdje želite da svaki kolačić točno isti oblik i veličinu.

(Slika: Foodpictures / Shutterstock)

3. Koristite sladoled ili kolačiće

Za kolačiće poput čokolade, zobene pahuljice ili maslaca od kikirikija, ne postoji lakši alat za izradu kolačića od malog sladoleda ili kolačića za kolačiće. Napunite kašičicu tijestom, izvucite višak pomoću ruba zdjelice i samo pritisnite i otpustite ga na lim za pečenje. Svaki kolačić će biti točno iste veličine i okrugli!

(Slika: MW47 / Shutterstock)

4. Roll tijesto u glatke kuglice

Konačno, ova posljednja metoda ne zahtijeva alate uopće. Prije nježite svježi svježi dio tijesta između vaših ruku u savršeno okruglu kuglu. Iako ovo najbolje funkcionira sa glatkim tijestima kolačića, možete primijeniti malo dodatni pritisak na krupne kolače kako biste pritisnuli male bitove. Ova metoda neće proizvesti najprikladnije kolačiće, ali to će učiniti bolji posao nego samo ispuštajući žlice tijesta kolača na ploču za pečenje.