3 savjeta za poboljšanje jaja

Pileći jaja sigurno uzrokuju mnogo anksioznosti. Očito, ovo je brz i jednostavan doručak koji ide sa strane tosta. Ali kad se suočite s lončićem kipuće vode i sirovog jaja, stvari se mogu početi osjećati malo … zlobno. Nemojte se zastrašiti! Klinjanje jaja je lakše nego što mislite.

Prije svega, samo želim reći da ne postoji ništa krivo s nekim čudnim komadićima bjelanjaka u vašem loncu nakon što su krivili jaja. Oni su neizbježni. Niste učinili ništa loše, i zapravo, vrlo malo možete učiniti da ih spriječite. 

Žumanjci od jajeta imaju dva sloja bjelanjaka oko njih: debeli unutarnji bijeli i tanji vanjski bijeli. Tanka vanjska bijela bistri će se u vodi, ali debela unutarnja bijela ostat će čvrsto oko žumance. Ti wisps izgledaju kao da gubite puno bijele, ali u stvarnosti, to je samo malo. Nemojte ga znojiti. Ako vam zamke stvarno gnjaviti, pokušajte iscijediti vanjske bjeline s perforiranom žlicom prije nego što krvare.

Usredotočite se na dijelove jaja koje želite napraviti na vašem tanjuru:

3 savjeta za bolje meso jajima

  1. Koristite najsvježija moguća jaja: Kako jaja postaju stariji, bjelilima počinju postati looser i količina debele unutarnje bijele počinje smanjivati. Provjerite datum na jajašce – svježije, bolje.
  2. Poach u nekoliko centimetara vode: Ne treba vam mnogo vode da pere jaje. Pola ili dva će lijepo izvesti trik i također će zadržati jaje od bobbing oko u vodi, čuvajući ga u uredan paket.
  3. Zagrijte vodu na brzu vatru: Zagrijte vodu do brzog pirjanja, dodajte puknuta jaja, a zatim odmah smanjite toplinu. Želite li dovoljno vruće da počnete postaviti bjelančevine u bjelanjke odmah, ali ne tako vruće da kipuća voda suze osjetljive bjeline prije nego što mogu postaviti. Jednom kada se dodaju jaja, niska toplina je sve što vam treba da održite dobru temperaturu krivolova.
Neki ljudi vole dodati kapljice octa u vodu za krvoženje kako bi potaknuli da se bjelančevine brže koaguliraju. To vam pomaže i može vam pružiti dodatno osiguranje ako se osjećate nervozni zbog vaših sposobnosti krivolova. 
Pogledajte video: Kako zapaliti jaja

Koji su vaši najbolji savjeti za savršeno pržene jaja?

Povezano: Kako uvući jaja u mikrovalnu pećnicu

(Slika: Emma Christensen)