3 puta pritisak kuhalo je bolje nego sporo kuhalo (i 3 puta to nije)

Tijekom proteklih nekoliko godina električni aparat za pritisak je vidio ogroman preporod popularnosti. Neki kuhari čak su skočili u priliku da pustim da zamijeni spor kuhalo, ali ne ja. Obje ove aparate olakšale su i olakšale život u kuhinji, ali iz različitih razloga. Pobrinite se da vam oba alata pomažu u kuhinji iskorištavanjem onoga što rade najbolje.

Kako kuhati jaja u električnom tlačnom štednjaku

(Slika: Kelli Foster)

Kuhalo na tlu je najbolje za brzo kuhanje

Ovo je aparat koji se naginje kada vam vrijeme nije na vašoj strani. Hrana koja obično traje neko vrijeme za kuhanje na štednjaku, u pećnici ili u polaganom štednjaku zauzimaju djelić vremena kada je uključen tlačni štednjak. Oslanja se na toplu vodenu paru kako bi brzo kuhala hranu.

Razmislite o pritisku kuhanja kao aparatu koji vam pomaže da ubrzate proces kuhanja kada trebate brzo dobiti večeru na stolu. Dolazi do spašavanja kada se ne biste približili planiranju večere (misli: paket piletina bedra koji još uvijek sjedi u zamrzivaču). Postoje i neke namirnice koje su bolje kuhane u tlačnoj peći nego spore kuhalo.

3 hrane kuhati više brzo u tlačnoj peći

1. grah: Iako postoji nekoliko metoda za kuhanje sušenih graha, tlačni štednjak pruža najbrže rezultate. Za sat vremena (ponekad manje!) Bit ćete licem u lice s lončićem tankih i kremastih graha. Pretlaživanje će ubrzati malo kuhanje, iako to nije potrebno s ovom metodom kuhanja.

Probaj: Kako kuhati grah u štednjaku električnog tlaka

2. Riža i žitarice: Kada vam je potrebna riža ili žitarice, kuhalo pod tlakom isporučuje. Kuhaju rižu i srdele žitarice, kao što je zob, pa čak i manje od pola vremena koje bi inače trebalo na stovetop ili kuhalo za rižu. To je prilično velika kada razmišljate o dugotrajnom vremenu kuhanja za smeđu i divlju rižu.

Probaj: Kako kuhati rižu u električnom tlačnom štednjaku

3. Jaja: Ne samo da tlačni štednjak ima snagu za isporuku velike količine mekog ili tvrdo kuhana jaja kuhana baš onako kako vam se sviđa, ali za manje od 10 minuta također su vrlo jednostavni za uklanjanje i super kremasti.

Probaj: Kako kuhati jaja u električnom tlačnom štednjaku

Njemački sporo kuhalo za pečenje (Sauerbraten)

(Slika: Christine Han)

Slow Cooker je najbolji za low-and-slow kuhanje

Baš kao što to i njeno ime implicira, sporo kuhalo izvrsno pri niskoj, spori kuhanje. Koristi vlažnu toplinu za kuhanje hrane (i pića!) Tijekom duljeg razdoblja – bilo gdje od nekoliko sati, do 10 sati – da se u osnovi pirije hranu. Iako ona također nudi uglavnom praktičan pristup kuhanju, uređaj se naginje kada imate luksuz vremena, ali želite zadržati kuhanje uglavnom u ruku.

Dok sporo kuhalo dobiva velike bodove zbog svoje sposobnosti kuhati tijekom noći ili tijekom dana za isporuku večere kada dođete kući, postoje određene namirnice koje su bolje prilagođene kuhanju.

3 hrane koja će se polako kuhati u spušenom štednjaku

1. Jeftini suši od mesa: Niski i spor pristup usporenog kuhala pretvara drukčije rezove mesa, poput svinjskog ramena, velikih pečenja i pršuta, u meso tako nježno da se s dodirom vilice raspada. Kada je vrijeme na vašoj strani, to je način kuhanja mesa kao što su izvučeni svinjetina, karnita i pečenje.

Nadahnite: Kako napraviti najbolju vučenu svinjetinu u laganom štednjaku

2. cijeli pileći: Spori štednjak je (ne tako tajna) tajna za kuhanje najupornijeg i sočnog kokošeg pilića ikad. Super-jednostavna, prekidna kuhanja i nisko, polagano vrijeme kuhanja daje pticu s mesom koje praktički pada s kosti. Savršeno kada želite cijelu nered od komadića piletine za noć taco!

Saznajte više: Kako kuhati cijeli pile u usporenom štednjaku

3. Sušeno povrće: Dok se tlačni štednjak može uhvatiti u koštac s punim povrćem, kao što je kupus, više nježno povrće ne dosta nalikuje u hlapljivom okruženju kuhanja. Meke rajčice, patlidžan, nježan lisnato zeleno povrće, kukuruz, pa čak i plodovi poput svježih bobica uživaju predivno od blage topline spore štednjaka, pretvarajući ih u bujne, koncentrirane verzije sebe, koje su idealne za umake, juhe i purese.

Nadahnite: Sporo kuhalo Ratatouille

Saznajte više: Koja je razlika između uske štednjake i štednjaka tla?