3 Pravila za bolju radnu salatu

(Slika: Christine Han)

To se dogodilo svima nama: U jutarnjim satima zapakiraš salatu za posao, hvališ se dok izlaziš iz vrata da bude tako sastavljen. No, kada se vrijeme ručka odmori, iznenada ste manje nego entuzijasti – plus, u sobi za konferencije postoji besplatna pizza.

Ali čekaj! Salata je zapravo prilično dobra – i moglo bi biti još bolje. Da, zaboravite subpar pizzu i usredotočite se na pažljivo napunjenu salatu. Donesite je s ovim tri jednostavna pravila.

1. Jedite ga u velikom, širokom zdjelu.

Jesti salatu koja je zalutao u Masonov staklenku ili drugu kontejnersku posudu je teška i, što je još važnije, nije ugodna. Teško je dobiti dobar zagriz kad ulovite, jer svaki sastojak samo je punjen jedni drugima. Zato biste trebali prihvatiti veliku, široku zdjelu.

Ili kopajte kroz uredsku kuhinju da biste pronašli ili jednostavno držali jednu koju stvarno volite na svom stolu. Odbaci salatu i dopusti da diše. Tada ćete moći slobodno ubosti u salati. Osim toga, postoji samo nešto o jelu iz izvanredne velike zdjelice koja je urođeno zadovoljavajuća.

Uključujete li svoju salatu? 5 strategija za pakiranje bolje salate

15 Non-Wimpy salata uzeti za ručak

(Slika: Emma Christensen)

2. Slano je na jelo.

Znaš li što nedostaje salata? To je sol. Da, siguran sam da čak ni ne trebam kušati ili pogledati stvar koju treba znati. Posipanje soli na salati nevjerojatno je – to ga osvjetljuje i čini ga puno zanimljivijim.

Neugodna morska sol je najbolja za to, jer pruža male, neujednačene mrlje hrskavog, slanog dobra koje vas iznenadjuju kad ulovite u zalogaj povrća. Ali ti mali kristali će se rastopiti u salatu i zaboraviti ako ih ujutro pospite. Umjesto toga, držite malu kutiju na svom stolu i završiti salatu s prstima prije jela.

Učinite to kao profesionalci: 5 razloga za vašu salatu Vjerojatno je ukusniji u restoranu

3. Koristite pravu vilicu.

Plastične vilice ne dobivaju posao; oni zapravo samo čine za nevjerojatno frustrirajuće jelo jelo iskustvo. Nemojte stezati salatu neprekidno s nadom da je zasun na plastičnu vilicu, dok ste zapravo samo modrice. Stvarne, nehrđajuće čelične vilice su vaš prijatelj i žele vam pomoći da jedete salatu.