3 najbolja načina za uklanjanje rajčice

U svakom životu kuhara dolazi vrijeme kada se nalazimo suočeni s hrpom rajčica i receptom koji nas upućuje da ih uklonimo. Izgleda besmisleno, naporno i dugotrajno, ali radi svilenkastog umaka od rajčice ili juhe, ionako to činimo. Evo tri načina da obavite posao bez vožnje.

1. Metoda ubojstva

Donesite veliki lonac vode do ključanja. U međuvremenu, trupa proizlazi iz vaših rajčica i krišite plitku “X” na dnu. Napunite zdjelu ledom i vodom i postavite je pokraj peći.

Radite u serijama, ispustite nekoliko rajčica u kipuću vodu. Pazite da se njihova koža počnu naborati i podijeliti, 45 do 60 sekundi, a zatim ih izvući žlicom s prorezom i prenesiti ih u ledenu vodenu kupelj. Nakon hlađenja, prenesite rajčicu na ploču za rezanje. Nastavite raditi u serijama sve dok se ne ukrase svi rajčice. Koristite svoje prste ili nožem za ljuštenje da biste skinuli rajčice.

profesionalac: Jednostavno oguliti hrpu rajčice u prilično kratkom vremenu; zadržava svježi okus rajčice.

protiv: Između lonca kipuće vode, kupke ledene vode i samih sočnih rajčica, očekuju malo nereda u vašoj kuhinji. Ova metoda je također korisna ako imate drugu skupinu ruku, tako da jedna osoba može otjerati rajčicu, a druga osoba ih uklanja.

2. Način prženja

Uključite broiler i postavite stalak za pećnicu oko šest inča ispod grijaćeg elementa. Slomite rajčice na pola, izvadite stabljike i stavite ih na stranu s pločom za pečenje. Lijepo ih je skupiti.

Pljusnite rajčice sve dok se kože ne perežu i miris rajčice, 12 do 15 minuta – provjerite ih svakih pet minuta dok se ne učinite. Uključite ventilatora za ventilaciju prema kraju prženja ako su neke od rajčica pušene.

Dopustite da rajčice dovoljno rashlađuju, a zatim skinu kožu.

profesionalac: Jedan od najsloženijih načina da se oguliti rajčica i dodaje jako lijepo pušeno okus na vaše jelo.

protiv: Iako je to ruku, to je malo više vremena, i ovisno o tome koliko je rajčica, možda ćete morati peći u nekoliko šarži. Također, koristite neku drugu metodu ako to učinite nemoj Želite mirisni okus u vašem jelu.

3. Metoda zamrzavanja

Stavite sve rajčice u vrećicu zamrzivača i zamrznite dok čvrsto (rajčice se također mogu spremiti do tri mjeseca ili tako na ovaj način). Stablice se mogu ukloniti prije zamrzavanja ili poslije. Kada ste spremni za kuhanje, uklonite rajčice iz zamrzivača i pustite ih da se otopi 10 do 15 minuta na šalteru. Koristite nož za izrezivanje kako biste uklonili kože.

profesionalac: Jednostavno, osobito ako ste kupili hrpu rajčice i zabrinuti, nećete se približiti korištenju prije nego što počnu gnjaviti.

protiv: Možda nije najbolja metoda za uklanjanje ogromne količine rajčica (ili ih čuva duže od nekoliko dana), jer će zauzeti značajnu količinu prostora za zamrzavanje.

Kako gulite rajčice? Imate li omiljeni način?

(Slike: Emma Christensen)