3 načina za začinjenje pića s svježim đumbirom

(Slika vjerovanja: Faith Durand)

Trgovački đumbirski napitci su rijetko dovoljno za mene; Radije vole manje slatkoće i više od onog pikantnog ugriza puno svježeg đumbira. Zato sam obično preskočio stvari kupljene u trgovini i napravio vlastite napitke od đumbira, koristeći jednu od ovih tri jednostavna načina.

Način 1: Napravite đumbir jednostavnim sirupom.

Jednostavan sirupi su 1: 1 smjesa vode i šećera, kuhani dok se šećer ne otapa. Mogu se začiniti sa svim vrstama bilja ili začina, a volim se nabaviti u svježem đumbiću koliko god mogu. Ne gulisim đumbirom, samo ga isperem i izrežem na kriške oko 1/2-inčni debljine, a nakon pirjanja i hlađenja, ostavite smjesu strmo u hladnjaku preko noći prije nego što istisnete đumbir. Sirup će se zadržati u hladnjaku nekoliko tjedana i može se dodati u soda vodu, čaj ili koktele.

Pokušajte s receptom:
Iced Green Tea Elixir s đumbirom i limunom

Metoda 2: Kuhajte svježi đumbir u vodi.

Jedna manje šećerna opcija je da đumbir pije samo u vodi, stvarajući snažan čaj koji se može lagano zasladiti i pomiješati sa svježim sokom limuna ili drugim aromama. To je savršen odabir kada osjetite da se hladnoća događa.

Pokušajte s receptom:
Grip Season Ginger Honey Lemon Tonic
→ Turmeric-Ginger čaj

3. metoda: Dodajte svježe ribani đumbir izravno na piće.

Najbrži i najlakši način za dodavanje đumbira na bilo koje piće je da jednostavno napunite komad od ljuštene svježeg đumbira i dodajte pulpu i akumulirani sok na piće. Koristim mikropločicu, koja đumbira vadi finoću teksturu koja je slična celulozi u limunadi ili soku od naranče. (Ako vam se sviđa, možete ustinjati u piću nekoliko sati i iscijediti prije posluživanja.) Svježi đumbir pomiješan s natrijevom vodom i sok od pola vapna je moja osobna omiljena kombinacija.

Pokušajte s receptom:
Ginger Switchel

Koji su vaši omiljeni domaći đumbirski napitci??