3 načina za omekšavanje maslaca brzo i jednostavno

(Slika: Joe Lingeman)

Ovaj vikend, bio sam na pola puta sastavljajući sastojke za žutu tortu kad sam shvatio da sam zaboravio staviti maslac na omekšavanje. Opet. Ja držim štapiće maslaca kojeg koristim za pečenje u zamrzivaču, pa ih postavljam da ih ublažim ispred vremena potrebno malo više predviđanja nego što se obično činilo da ih, nažalost, ima. Srećom, imam nekoliko trikova u rukavu da brzo omekša maslac kad god zaboravim planirati naprijed.

3 brze i jednostavne metode za omekšavanje maslaca

Nekad sam topao maslac u mikrovalnoj pećnici, ali mi se ne sviđa kako to često ostavlja maslac hladnim izvana i rastopljeno u sredini. Rastopljeni maslac, za razliku od samo “ublaženog” maslaca, također može dati mnoge kolače i kolačiće različitu teksturu nego što bi to moglo poželjeti.

Umjesto toga, postoje mnogo bolje metode za omekšavanje tvrdog maslaca u štipaljku, kao što je rezanje u male kocke, udaranje s valjkom ili postavljanje na toplu vodenu kupelj. I zapamtite, maslac je službeno omekšan i spreman za upotrebu kada se može lako uklopiti između palca i kažiprsta.

(Slika: Joe Lingeman)

1. Izrežite maslac u male komade.

Mali komadi omekšaju puno brže od cijelog štapića – pogotovo ako se nalaze u blizini peći za zagrijavanje.

(Slika: Joe Lingeman)

2. Pound maslac.

Ovo je zabavan način da otklonite svoje frustracije! Stavite maslac u vrećicu s torbicom za zube i upotrijebite valjkastu iglu ili šišanje mesa kako biste izravnali maslac (kao i kod izrade Kouign Amann). To omekšava maslac dok ga još uvijek drži cool. Nekoliko minuta na šalteru i maslac će biti do sobne temperature.

(Slika: Joe Lingeman)

3. Postavite maslac na toplu vodenu kupelj.

Ako ste u žurbi, ulijte nekoliko šalica vrlo vruće (samo ispod kipuće) vode u dvostruki kotao ili lonac s metalnom zdjelicom ugniježđenom iznutra. Stavite maslac preko vodene kupelji i dopustite omekšavanje. Držite ga na oku tako da se maslac ne počnu rastopiti.

Vaš red: Imate li dobar trik za brzo omekšavanje maslaca?